Sunday, 21 November 2010
Tsaarin piparkakut
Sain vanhan piparkakkureseptin henkilöltä, jonka isoäiti leipoi tällä ohjeella piparkakkuja viimeiselle tsaarille. Leivoimme illalla lasten kanssa piparkakut. Seitsemän pellillistä! Osa piparkakuista pääsi äitini käyttämään lasipurkkiin. Sekin tuli tavaroiden matkassa näköjään kaupungista tänne maalle.
TSAARIN PIPARKAKUT
Vatkaa:
4 dl sokeria
3 kananmunaa
Lisää:
400 g voita sulatettuna
1.5 dl siirappia
Lisää:
2 tl pomeranssin kuorta
1 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
Ja lisää vielä:
3 tl soodaa
3 dl perunajauhoja
9 dl vehnäjauhoja
Kaikki ainekset sekoitetaan hyvin yhteen. Taikina on heti valmis leivottavaksi, mutta ainakin lasten kanssa kaulimista helpottaa, kun antaa taikinan kovettua noin tunnin jääkaapissa.
200 astetta ja paistoaika n. 10 minuuttia.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ooooh, kun kuulostaa tai siis näyttää hyvältä!
ReplyDeleteOlen joskus aikaisemminkin tehnyt oman taikinan, mutta niistä tuli syömäkelvottomia. Joulukuusi saikin sinä vuonna makeat koristeet punaisilla silkkinauhoilla ripustettuna.
ReplyDeleteItseasiassa en vatkannut edes munia ja sokeria, vaan sekoitin vaan nekin. Eli taikina valmistuu alle 10 minuutissa. Lopputulos oli sopivan murea :)
Tuliskohan mun tehtyä... On niin helppoa siepata se pakastealtaan taikina!
ReplyDeleteJoko muuten kokeilit sinappia?
Sinappi on työn alla. Jäähtymässä itseasiassa. Mutta ainakin tuoksu vastaa odotuksia. Pohdin tässä juuri etikan määrää.
ReplyDeleteArvasin! Kerro sitten, miten onnistui ja mahtaisikohan se onnistua minultakin, voisin hyötykäyttää noita noin keskimäärin ziljardia lasipurkkia ja muistaa tänä jouluna IHAN KAIKKIA :D
ReplyDelete