Sunday 18 July 2010

Tiskivuorot


Tiskaaminen kypsyttää tässä taloudessa! Tänään on sitten jaettu tiskivuorot, ettei minun tarvitse aina tiskata. Se on yllättävän työlästä. Erityisen työlästä on halstaroiden tiskaaminen ja niitä meiltä löytyy vaikka kuinka paljon. Nytkin yksi likoaa pesualtaassa.

Sain joskus tuon mustan naulakon lahjaksi äidiltä. Vuosikaudet se lojui varastossa odottamassa käyttöä. Nyt se on Pastorilassa. Tosin odottaa vielä parempaa kiinnitystä kunhan tapetit saadaan seinille.

Saturday 17 July 2010

110 askelmaa



Se on rakennettu tiilistä ja rapattu valkoiseksi. Sisältäkin seinät ovat valkoiset. Ikkunapuitteet ja ovet ovat vihreät. Ylhäällä on valohuone. Prismat ovat niin kauniita!

Monday 12 July 2010

Meriahvenia




Kävimme iltauinnilla. Kalasataman vesi näyttää peilityyneltä, mutta aallonmurtajien takana meri aaltoili leppeästi hellesäässä.

Rannoilla on vanhoja kalastajamökkejä. Vajassa voi kuivata, huoltaa ja säilyttää suurenkin määrän verkkoja.

Aaamulla saimme kotiovelle savustettuja, yöllä pyydettyjä, meriahvenia. Meitä hemmotellaan! Nyt olisi vielä parasta lohiaikaa, mutta harmaahylkeet syövät saaliin verkoista. Jäjelle ei jää kuin pyrstöt.

Sunday 11 July 2010

Nokkosperhonen



Piha ja niitty ovat täynnä perhosia. Meillä on kirjastosta lainassa kaikki mahdolliset perhosten tunnistuskirjat. Eilen piti käydä vielä ostamassa omakin. En tiennytkään, että lajeja on niin PALJON!

Perheen kaksi nuorinta kirmaa päivät aamusta iltaan perhoshaavien kanssa pihalla. Heitä harmittaa, kun eivät pääse niitylle. Mutta se onkin punkkialuetta. Tämä vuosi on ollut erittäin paha.

Sunday 4 July 2010

Friday 2 July 2010

Matkalla


Vanha koulutaulu vuodelta 1931 roikkui vuosikaudet makuuhuoneemme vaatekaapin nupissa. Se oli ensimmäinen asia, jonka näin kun heräsin. Ja joka aamu taulu toi hymyn huulille.

Nyt taulu roikkuu Pastorilan keittiön seinällä aamiaispöydän takana. Seinä odottaa toimenpiteitä. Vaihtoehdot ovat seuraavat: vanha kermanvalkoinen väri saa päälle puhtaan valkoisen maalin, seinät tapetoidaan klassisella valko-beissi-ruudullisella tapetilla tai seinälevyt poistetaan ja hirsi otetaan näkyviin. Aika näyttää, mitä ja minkälaisella aikataululla tapahtuu.

Aaamiaispöydän päällä oleva kristallikruunu on vain säilytyksessä keittiössä. Sitä ei ole edes kytketty päälle. Lamppu on matkalla olohuoneeseen ruokailupöydän päälle. Tosin sitä pöytää ei ole vielä tehty. Tässä talossa kaikki ovat vähän matkalla jonnekkin.