Saturday 27 March 2010

Pääsiäistä kohti


Harmaa päivä. Kaakeloinnin pitäisi jatkua. Tarvittiin liippa, jotta kaakelien reunoja olisi voinut hioa tasaiseksi. Olisipa harmittanut, jos sen takia olisi tullut kaupunkimatka. Paikallisen ruokakaupan ystävällinen kauppias löysi kuitenkin kyseisen työkalun takahuoneesta. Se maksoi 25 markkaa.

Samalla kauppareissuilla valmistauduin huomista virpomispäivää varten. Nyt on suklaamunia jaettavana lapsille. Saapa nähdä, kuinka tiheään ovi käy.

Vein keskimmäisen lapsen kylään. Kylläpä hän onkin odottanut, että saisi kavereita täältä. Nyt on sitten maanantaina kouluun mennessä jo joku tuttu luokalla. Meillä alkaakin kahden viikon kokeilujakso. Kokeilemme, miten arki sujuisi täältä maalta käsin.

Friday 26 March 2010

Ulkoseinä



Talon ulkoseinässä on merkillinen koukku. Mikähän sen tarkoitus on ollut? Se on toisen kerroksen korkeudella, joten tuskin siihen on hevostakaan voinut kiinnittää.

Yläkerran ikkunat ovat kauniit. Tekniikka vain pursuaa niistäkin ulos. Pääsiäisenä olisi tarkoitus kiivetä ullakolle ja tehdä vähän tutkimuksia ja tulevia rakennussuunnitelmia. Ullakollehan ei ole enää olemassa portaita.

Sunday 21 March 2010

Maaliskuun aurinko



Hitaasti tuntuu välillä elämä edistyvän täällä maalla. Mutta nyt vihdoinkin valkoiset kaakelit nousevat kylpyhuoneen seinälle. Kummisetä kävi vähän antamassa alkuvauhtia. Eteisestäkin alkaa pikkuhiljaa hahmottamaan jotain, kun kaakelipinot siirtyvät työn edistyessä. Lattialaatatkin ovat valmiina. Ne ovat sellaiset tumman harmaat.

Tähän asti olen pitänyt keittiön pöydällä mummon vanhoja pöytäliinoja. Pöytäkin on isomummon vanha ruokapöytä. Piti kuitenkin käydä ostamassa siihen vahakangas, kun se on niin näppärä ja huoleton lasten kanssa. Löysinkin sellaisen sinivalkokukallisen. Olohuoneeseen tulee iso ruokailupöytä, mutta se ei taida valmistua tätä vauhtia pääsiäiseksi, kun kylpyhuone ja sauna ovat tärkeämpiä.

Tein elämäni ensimmäisen kristallikruunuostoksen. Eilen näpräsin kaikki pienet kristallit paikoilleen ja nyt ihmettelen, minne lampun oikein sijoittaisin. Kai se pitää nyt toistaiseksi "säilöä" keittiöpöydän päälle valaisimeksi, ettei tarvitse naulakossa kuitenkaan roikkua.