Sunday, 6 February 2011

VersojaLaitoin viikko sitten kasvamaan herneenversoja ja valkosipulin latvoja. Löysin kaapin perältä pussillisen kuivattuja herneitä. Laitoimme ne yhdessä lasten kanssa vuorokaudeksi likoamaan veteen ja seuraavana päivänä ne laitettiin kasvamaan pieneen määrään multaa. Purkkina toimivat hyvin pestyt jugurttipurkit ja ranskankermapurkit. Koska muovikeräykseen ei ollut kertynyt tarpeeksi purkkeja leikkasin kahvimaitotölkin kahtia ja siitä sai kätevästi kaksi purkkia. Onneksi oli toiseen osaan korkki tallella, niin pohjakin pitää kunnolla.

Kokonaiset valkosipulit istutettiin multaan ja tölkkeihin samalla tavalla. Kaupan kassa huomautti, että valkosipulit olivat hieman itäneet ja pudotti hintaakin, vaikka sanoin, että valikoin mahdollisimman itäneitä sipuleita ihan tarkoituksella.

Herneenversoja on kiva käyttää ruoassa koristeena. Ne näyttävät keveiltä ja houkuttelevilta pihvien päällä. Valkosipulin vihreitä varsia voi käyttää ruohosipulin tapaan.

Helmikuussa valon lisääntyessä on ihanaa alkaa haaveilemaan, mitä kesällä laittaisi ulos kasvamaan. Tänä vuonna on ihan pakko saada se perunamaan alku. Lisäksi haluan sipulia, ruohosipulia ja ilmasipulia, jotka siirrän kaupungista. Ja tietty persiljaa ja tilliä ja vihreitä papuja. Eikö siinä olekkin hyvä aloitus ensimmäiselle kasvimaavuodelle!

No comments:

Post a Comment