Saturday, 5 November 2011

Viidennen päivän aamuna, the fifth morning

Viidennen muurauspäivän aamuna uuni näyttää tältä. Tämä on vasta uunin sisus. Kuori on vielä täysin rakentamatta ympärille. Muurarimme on varsinainen taiteilija. Uunin sisus on niin monimutkainen kammioineen, että sen tekijällä täytyy olla uskomaton tietotaito hyppysissään. Mitään piirustuksia ei ole olemassa. Vain meidän toivomus, miltä uunin pitää näyttää ja että se on varaava.

Eilen illalla loppuivat tiilet. Uunista tuleekin massiivisempi, mitä ensin ajateltiin. Soitto kauppiaalle, joka sanoi, että hakekaa pihalta niin paljon kuin tarvitsette viikonlopun aikana. Soittokierros aamutuimaan kylälle kuitenkin kannatti, koska kauppiaalla olisi ollut vain reikätiiliä ja tarvitsimme umpitiiliä. Miehet lähtivät peräkärryn kanssa jonkun kyläläisen luokse, jolle oli jäänyt ylimääräisiä tiiliä. Käytämme ne siis ensin ja sitten kauppiaalta reikätiiliä lisää.

Olen ollut viikon mantereella. Poissa jaloista lasten kanssa. Talo onkin kuin räjähdyksen jäljiltä. Kolmen miehen edestakainen saapastelu on mustannut lattiat kamalan näköisiksi. Naapuri olikin illalla tuumannut, että saavat varmaan harjanvarresta minulta, kun tulen paikalle. Ei se kaukana ollut :)

No comments:

Post a Comment