Saturday, 21 September 2013

OvilöytöAivan yllättäen muita hankintoja tehdessä löytyi 10 eurolla ovi, joka on mitoiltaan kuin tehty eteisen ja salin väliin. Paikkakuntamme historian siivet havisevat ankarasti ovea käsitellessä. Olemme mykistyneitä. Oviaukko on tuottanut niin paljon päänvaivaa, että tuntuu uskomattomalta, että siihen löytyy jotain näin valmista ja näin yllättäen. Kuten kuvasta näkee kaikenlaista hauskaa on menneillään. Ja ei ainoastaan sisällä talossa, vaan myös ulkona. Olen niin innoissani!
Tältä ovi näyttäisi eteisestä käsin.
Oven kahvatkin ovat niin suloiset.
Ja jotenkin tältä se tulisi näyttämään toiselta puolelta. 
Ovi on muuten valtava. Se peittää nimittäin koko oviaukon, jossa on nyt sivuun vedetty haitariovi. Viereinen uuni on myös niin massiivinen, että ovi näyttää sen vieressä kovin pieneltä. Ainakin tästä kuva kulmasta katsottuna.

No, mitäs sanotte? Laitetaanko ovi tähän vai vieläkö mietitään muuta ratkaisua?

14 comments:

 1. Huikea löytö, sopii kyllä tuohon täydellisesti! Paikoilleen vaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. On :) Ei se paikoilleen laittaminen kuulemma ihan yksinkertaista ole. Jäädään siis odottamaan, että eteinen puretaan ja käydään läpi ja sitten laitetaan ovi paikoilleen. Eteinen on siinä osassa taloa, jota ei ole vielä kunnostettu.

   Delete
 2. Ihana! Tuo oli selvästi odottanut teitä :) Pidän ristikkoikkunasta!

  ReplyDelete
 3. Voi että, mieletön juttu! Niin kaunis ja hyvässä kunnossakin, vau!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ovi on vanhan koulun sisäovi. Se on varmaan ollut jotenkin tiellä viime vuodet ja varastoitu ja ihan senkin takia hyväkuntoinen.

   Delete
 4. Oi, täydellinen! Paikoilleen vain, sehän kuuluu siihen :-) Vanhoissa taloissa on kaikenlaisia hassuja mittakaavoja ja nurkkia, kulmia ja kommenvenkkejä, ne kuuluvat asiaan.
  Onnittelut hienosta löydöstä!
  Sinulle on kylähaaste Saaripalstalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Haaste olikin haasteellinen, mutta nyt siihen on vastattu ja laitettu eteenpäinkin.

   Delete
 5. Replies
  1. Kuvaa hyvin Pastorilan sekamelskaa :)

   Delete
 6. Onpa kertakaikkiaan kaunis ovi ! Meilläkin, kun uusia ovia laitettiin paikoilleen, piti vinoilla ja toisesta päästään ohuemmilla listoilla hämätä, että saatin suht suoraan karmit. Vanhassa talossa todellakin vinot seinät :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä yksilö taitaa istua aika täydellisesti paikoilleen. Mutta juuri tuon yhteensopivuuden takia tätä ennen ovea ei ole löytynytkään.

   Delete
 7. Hieno ovi!! Ja iso sen onkin oltava, kun katsoo kahvan kokoa suhteessa oveen. Mutta yleensä oven on sovittava aukkoonsa, harvoin on mahdollista toisinkaan päin sovitella, jos vanhasta on kyse ;)

  ~ Piia Anneli / annelivia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suhdemitat ovatkin haastavia vanhoissa rakennuksissa. Niiden muuttaminen pilaa usein kokonaisuuden.

   Delete