Saturday, 23 November 2013

KuulumisiaViime viikot ovat olleet kovin epätodellisia perheessämme. Minä, joka en ole koskaan sairaana sain influenssa-rokotteesta vuosisadan flunssan. En keksi, mistä muustakaan se olisi tullut. Kuume kaatoi sohvan pohjalle, lihaksia särki ja joka ikistä niveltäkin, jopa sormissa. Lääkärin mielestä kaksi sairaspäivää riitti ja palasin ilman ääntä töihin. Voisin kirjoittaa paljonkin töistä, mutta todettakoon vain, että teen luopumista vanhasta kauniista ja historiallisesta kiinteistöstä. Olen aloittanut siinä työurani, yhden niistä. Opiskellessani teimme opintomatkan, jonka yksi kohde oli juuri tämä kyseinen kiinteistö toimintoineen. Enpä olisi arvannut, että tiemme joskus kohtaavat. Nyt käyn luopumisen tuskaa. Jopa niin paljon, että siitä piti näköjään kirjoittaa.

Perheeseemme on kuulunut myös muuta oheistoipumista lapsen silmäleikkauksista. Ne ovat nyt onnellisesti ohitse ja ensi viikolla alkaa taas arki. Arkeen jää vielä valtavat ammattikirjallisuuspinot, jotka ovat valuneet pöytäpinoista jo kauan sitten lattiapinoiksi ja tietokoneen hurina ja printterin raksutus. Näissä kuvissa ne eivät sentään näy. Osaaan kiertää ne myös taitavasti pölyimurilla. Puolisoni kirjoittamisurakka on vähentänyt kaikkea muuta toimintaa. Olemme perheenä tehneet vain kaikkein oleellisemman, yrittäneet antaa tilaa ja aikaa. En tiedä, onko sillä ollut merkitystä. En ole ainakaan puhunut remontista, tapettivalinnoista tai mistään muustakaan, mikä on niin suuri osa arkeamme tavallisesti ja mikä myös innoittaa tämän blogin kirjoittamiseen.

Viikko sitten myrsky repi saarta. Nukuin levottomia öitä johtuen paljolti lehtien ja uutisten varoitustulvasta. Ainahan saaristossa syksyisin tuulee kovasti ! Hermoiluni kertoi varmaan enemmän stressistä ja väsymyksestä. Mitään vahinkoa ei syntynyt. Mökkikierroksella pelastimme yhden mökkiläisen sahaamalla tielle kaatuneen puunrungon pois tieltä.
Näihin lauantaiaamun tunnelmiin päätän raporttini. Kuten ylimmästä kuvasta näkee pilkahduksen ikkunasta, talvi ei ole vielä tullut. Pastorilassa tuoksuvat silti lasten illalla leipomat piparkakut. Marraskuu kääntyy aivan pian joulukuuksi. Mukavaa lauantaita !

4 comments:

 1. Ikävää että sait noin kovan flunssan.
  Täällä ei myrskyä ole ollut ollenkaan, vaan ihan vaan tavallista tuulta. Pakkasta ei myöskään pahemmin ole ollut, lumesta puhumattakaan. Mukavaa viikonloppua teille sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tästä toivutaan Krisse. Nyt on uudet antibiootit, niin kyllä se tästä :)

   Delete
 2. Kiva kuulla teistä! Aina kun joku blogi on vähän pidemmän ajan hiljaa eikä silmiin osu kommentointeja toisissa blogeissa, niin alkaa miettimään onko jotakin ikävää sattunut. Toivottavasti pysytte nyt koko perhe kunnossa, tavallinen arki terveenä on sitä parasta elämää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä sitä tavallista arkea onkin ikävä! Kukaan muu ei ole onneksi saanut tätä flunssaa perheessä. Sitä huomaa niin helposti lamautuvansa, kun ei jaksa samalla tavalla kuin terveenä. Ei ole oikeastaan, mistä kirjoittaakaan, kun mitään ei tapahdu. Eikä mitään tapahdu, kun ei oikein jaksa.

   Delete