Sunday, 26 January 2014

Punainen tammikuuPunainen on yksi lempiväreistäni. Sen ilmestyminen sisustukseen on varma merkki valon lisääntyvästä määrästä, kevään ja kesän tulosta. Joillekkin punainen on joulun väri. Minusta taas joulu on valkoinen. Niin tai näin, tämä amarylliksen katkennut varsi kukkii parhaillaan eläinmuseon lasisessa putkilossa köökin ikkunalla.  Hassua, miten yksittäisen varren kukkiminen tapahtuu hitaammin kuin ruukussa olevan kasvin, vaikka ne olivat paljon ennen joulua samanlaisella nupulla. Ruukussa oleva amaryllis kylläkin aloittaa jo toisen kierroksen kukkimisessaan tänä talvena.Tiskasin juuri kasan punaisia emalikulhoja. Kulhot ovat Finelin ja niitä on kolmea eri kokoa. Tuskin maltan odottaa, että saan nämä kesäkäyttöön. Rapsin niihin suoraan kasvimaalta yrttejä, erilaisia salaatteja sekä tomaatteja. Kesäkattauksesta on tulossa siis punainen astioiden suhteen. Muitakin ideoita minulla on. Niistä myöhemmin.

Ei ole vaikeaa huomata, kuinka paljon odotan kesää ja elämän keskipisteen siirtymistä ulkoilmaan. Tämä talvi on ollut raskas, vaikka onkin ollut mieleeni vähäluminen ja lämmin. Virallinen lumen syvyys on 3 cm. Paikoin sitä ei ole ollenkaan. Kivilaatat pilkottavat mustan jäisinä ja nurmikko hohkaa vihreänä jääkerroksen läpi. Odotan suuria talvivaurioita perennoissa ja yrteissä, harmillista. Jaksamistani on myös verottanut kaksi sitkeää flunssaa, jotka kerta kaikkiaan lamauttivat minut. Nyt ne on voitettu ja toivottavasti pysyn terveenä lopputalven.

Blogin päivitystä on vastustanut selainongelmat. Sekin ongelma on nyt ratkaistu. Kivaa!
2 comments:

  1. "Pohjalta pääsee vain ylöspäin". Juuri nyt kuulostaa siltä, että jos olet käynyt vaikeuksia läpi, ne ovat entisestään energisoineet :) Toivotaan, että kevättä ja kesää kohti on vain suunta edelleen ylöspäin. Kyllä minäkin odotan kesää jo kovasti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. En muista milloin olisin sairastanut näin paljon. Harmittaa, kun huomaa, kuinka se on lohkaissut suuren osan energiaa. Mutta nyt eteenpäin ja kohti aurinkoa :) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Pilvi!

      Delete