Saturday, 7 November 2015

Mysteeri arkkuPuuta ja rautaa. Työkaluarkku.

Porstuassa odottaa vanha työkaluarkku. Se on ollut siellä jo viikon, mutta vasta tänään ehdin tutkia sitä tarkemmin. Sisäkannessa on isoisäni nimi ja osoite tutulla, kauniilla ja vanhalla käsialalla kirjoitettuna. Hän syntyi 1899 ja hänellä oli paljon erilaisia arkkuja erilaisiin tarkoituksiin. 

Minä olin pieni tyttö, kun ukki kuoli, mutta muistan, kuinka hän odotti minua kaupunkitalon porstuassa musta baskeri päässään, valmiina lähtemään ulos ja kun vanhempani kantoivat minut sisään hän sanoi : "Kah, tyttöhän sieltä tulee !". Tyttö-sanan tilalla oli nimeni.

Arkussa on kaikenlaisia puuosia. Ja huiiii! Pilkottaa sieltä luukin.

Tästä minä tunnistan karstan ja puupuristimen, kangaspuiden sukkuloita ja puisen tiinun osia.

Onko tuolla keinutuolin osia ? 
Jotain nämä ovat joskus olleet, mutta mitä ?


Arkun sisältö on sen verran pölyinen ja porstua on muutenkin täynnä odottelevia huonekaluja, että taidan siirtää arkun talvehtimman liiteriin. Kesällä sitten pesen kaiken mäntysuovalla ja tutkin tarkemmin.


Mukavaa lauantaita Pastorilasta !


4 comments:

 1. Minullakin on tuollaisia vanhoja osia ja aarteita vintillä, kaikkea en ole ehtinyt läpi käydäkään. Olisi kiva tietää, mitä monet osat ovat olleet. Kotiseutumuseissa saa joskus ahaa-elämyksiä, kun huomaa esim. kangaspuissa olevan samanlaisia osia kuin minulla on.
  Ihana muisto isoisästäsi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä ovat kyllä sellaisia mieltä kutkuttavia arvoituksia. Illalla minulle selvisi erään antiikkia myyvän ja harrastavan ystävän avustuksella, että nuo vihreät puuosat ovat voineet kuulua rukkiin.

   Delete
 2. Minäkin veikkaisin rukkia. Jospa saisit koottua osista sellaisen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se rukki on, vaikka en ole tutkinut asiaa enää tarkemmin. Voi jopa olla, että löydän siihen lisäosia jostain. Jos en, niin sitten voi keksiä jotain uutta ja hauskaa osista.

   Delete