Saturday, 2 April 2016

Pumpataan !Meillä pumpataan ja vesi-imuroidaan köökissä. Tiskialtaan viemäri on ollut jäässä KAK-SI pitkää VIIK-KOA ! Sitä on sulatettu lämpimällä/kuumalla vedellä. Sinne on laitettu merisuolaa ja taas laitettu lämmintä vettä. Tänään haimme jo aamusta luottoputkimieheltä pumpun, jolla pumpataan lämmintä vettä paineella viemäriin. Eikä se ole vieläkään auki !
Meillä ei ole ollut ennen jäätymisongelmia, vaikka saaren vanhoissa taloissa tämä on ihan yleinen ja jokavuotinen ongelma. Vesiputkissa on saattolämpö, joka on päällä lokakuusta toukokuuhun, mutta ilmeisesti viemäreissä sitä samaa järjestelmää ei ole. Onneksi talon kaikki muut viemärit sentään vetävät. 

Tässä nyt epätoivoisina mietimme, mitä seuraavaksi ? Jatkamme edelleen pumppaamista niin kauan kuin tänään vielä jaksamme. Jos ei huomenna tapahdu ihmettä (käännettä parempaan suuntaan), alamme varmaan aiottua aikaisemmin talon lattioiden avaamisen. Toinen puoli taloa onkin kokenut täydellisen remontin, mitä nyt viimeistelyt odottavat toisen puolen valmistumista. Vaikka olen vanhan talon kanssa valmistautunutkin henkisesti sadan vuoden remonttiin, niin välillä ottaa voimille jatkuvan purku- ja rakennustyön keskellä oleminen. Edistysaskeleet ovat hitaita, sillä vanhaa ei kunnosteta niinkuin rakentaisi uutta. Jos niin tekisi, menisi kaikki pahasti pieleen.

Kaksi viikkoa olen kuljettanut astioita pestäväksi kaupunkiin. Nyt olemme siirtyneet kertakäyttöastioihin ja tänään siirrymme sitten jo ulkoruokintaankin. Kyllä tämä tästä ! Hyvä ruoka, parempi mieli !


No comments:

Post a Comment