Sunday, 3 April 2011

Lakanapitsiä ja pellavaa
Minulla on kasa vanhaa, lakanoista poistettua pitsiä. Siinä on isoäidin virkkaamaa ja nypläämää, äidin virkkamaa ja varhaisia teollisia pitsejä. Pitkään olen pyöritellyt pitsejä käsissäni ja pohtinut, mihin niitä voisi uusiokäyttää. Viikolla, kävelyretkellä huomasin pienen punaisen torpan ikkunassa kauniita vanhoja verhoja. Siitäpä sain idean porstuan verhoiksi. Koska porstuan ikkuna on kapea, vanhat pitsit sopivat mainiosti leveydeltään.

Porstuan ikkuna on menossa jossain vaiheessa kokonaan vaihtoon, mutta nyt se on uusien verhojen ansiosta vähän siedettävämmän näköinen, vaikka listatkin vielä puuttuvat. Olisin halunnut puhdasta valkoista pellavaa kankaaksi, mutta vuosi sitten tuli ostettua luonnonväristä, joten käytin sitä tähänkin ikkunaan. Josko joskus ompelisi kesäverhoiksi ihan valkoista ja pitsistä.

1 comment:

  1. Onpa kaunis peiliovi! Nuo pitsit on kyllä ihania. Itsekin olen ajatellut laittaa lisää pitsiä ikkunoihin. Nyt on ollut verhoina vanhat lakanat joissa pitsit alareunassa, kauniit nekin! Suunnittelen tärkkääväni pienen pitsiliinan paneeliverhoksi portaikon ikkunaan. Katsotaan mitä siitä tulee! Laitahan kuvaa verhoista sitten! :)

    t. Rouva Koivurinteeltä

    ReplyDelete