Sunday, 25 October 2015

TapettiongelmaPysähdyimme kesällä Pihlgren ja Ritolan tapettitehtaalla jälleen kerran valitsemassa tapetteja. Olen maininnut aikaisemminkin, ettei mikään ole niin vaikeaa kuin tapettien valitseminen. Vuosien myötä valinta on mennyt vain hankalammaksi, koska Pastorilaan kelpaavat vain käsintehdyt tapetit. 

Nämä kolme mallia valitsimme sitten mukaamme ja ne on nyt kiinnitetty nuppineuloilla seinään valinnan helpottamiseksi. Ikkunan reunasta ei suinkaan pilkota lastulevyä, vaan siinä on maalarinteippiä vielä maalauksen jäljiltä vai olisko kassakuittia, jota laitetaan huokolevyjen liitoskohtiin.... Listoituksiakaan ei saa valmiiksi ennenkuin kuin tapetit ovat paikoillaan, joten koko projekti seisoo kärsivällisesti.
Alin mallivaihtoehto tiputettiin yhteismielisesti pois. Jäljellä ovat nämä kaksi, joista käydään ankaraa uuvutustaistelua. Faktat huoneeseen ovat seuraavat: 


2 ikkunaa, valkoinen helmipaneelikatto, hyvin vaalean siniharmaat lattialaudat ja suuri vanha kaappi.


Löysin tämän lapsen ottaman musta-valkoisen kuvan, joka kuvaa aika hauskasti huonetta lapsen näkökulmasta.  Niin, että kumpi tapetti ?

10 comments:

 1. Minua hotsittaisi laittaa johonkin huoneeseen tuollaista tummasävyistä, voimakaskuvioista vanhanajan tapettia, vaikka se pimentääkin huonetta... mutta siitä tulee niin erityinen tunnelma verrattuna säyseämpiin vaaleisiin sävyihin. Joten valitsisin ylemmän mallin. Noita niin harvoin näkee nykysisustuksessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se tunnelma siinä viehättää minuakin, mutta toisaalta pelkään, että pienestä huoneesta tulee kovin pimeä ja vielä, kun kuvio on aika suuri. Toisaalta huoneessa on kaksi ikkunaa, joten jos minnekkään niin tähän huoneeseen tuota voi miettiä :)

   Delete
 2. Äänestän ylimmäistä, vaikka minua kaikkein alimmaisinkin, eli diskattu kovasti miellytti, sorry ;).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä :D Jotenkin aivan kauhean vaikeaa.

   Delete
 3. Ylimmäinen, mutta valinta on vaikea. /m

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainakin se olisi astetta persoonallisempi ja se on kyllä viehättävä.

   Delete
 4. Lapsuuden kodissani on tuo alempi, joten ihan tunnesyistä valitsisin sen<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sen nimi taitaa olla Lumme. Se oli myös ensimmäinen valintalistalla, eikä valinta muuttunut tehtaallakaan, vaikka muut vaihtoehdot, jotka tulivat mukana jäivätkin pois.

   Delete
 5. Oli kiva löytää tänne blogiisi :)! Molemmat tapetit ovat todella kauniita! Itse olen ratkaissut tapettivalinnat niin että mitä tapettia olen ihan ensimmäiseksi ajatellut - se on se oikea valinta :)
  Jään mielenkiinnolla seuraamaan, sait uuden lukijan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa mukaan Pastorilan hitaaseen elämään ! Pastorila on sadanvuoden projekti. On mukava kirjoittaa, kun tietää, että joku lukeekin ja joskus kommentoikin :)

   Delete