Sunday, 11 October 2015

Vuoden viimeinen perunasatoKöökin pöydällä kypsyvät kulhossa viimeiset tomaatit. Tänään nostin viimeiset perunat maasta. Ne ovat talviperunalajiketta. Sato oli kehno koko kasvukaudelle. Seurasin huolestuneena  jo ihan alkukesästä tilannetta. Varret eivät juurikaan kukkineet ja yllättäen ne kuihtuivat kokonaan pois. Ei siis mitään sellaista, että nykäisisi varresta ja uusia perunoita nousisi mukavasti juurien mukana.

Siirsin viimeiset yrtit kasvihuoneesta maahan, jotta ne saisivat suojaksi lumipeitteen. Oliviiyrttikin saa yrittää selviytyä peitettynä talvesta. En saanut sitä viime vuonna talvetettua porstuassa, joten nyt kokeillaan maassa. 

Aurinkoista sunnuntaita täältä saaresta !

4 comments:

 1. Todella mukava että olet palannut kirjoittamaan. Syksyinen sato ei täälläkään päin ollut oikein hyvä paitsi omenoiden suhteen. Oletteko saaneet tehtyä remonttia tai pieniä korjauksia? Aurinkoisia syyspäiviä /m

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei :) Sisällä on projekteja kesken. Eteinen on tällä hetkellä työn alla ja toivon, että se valmistuu jouluksi. Laitan sisäkuvia ja suunnitelmia, kun raskin siirtyä ulkojutuista sisälle. Talvi ja pimeän aika on niin pitkä, että pitää vielä nauttia. Join tänään päiväkahvit vielä ulkona <3

   Delete
 2. Täällä taas peurat syövät varsia niin, ettei perunoita tahdo ikinä tulla. Jotenkin ne olivat yltäneet verkon alle, vaikka tänä vuonna oli tosiaan verkko suojana.
  Ihanaa, että edes jotain satoa tulee!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai, niin siellä on ne peurat riesana:/ Ne ovat kyllä tuhoajia ! Huomasitko Saila kuvasta, kuinka parsa kukoistaa. Kiitos sinulle, en olisi ilman sinua tiennyt, että Suomessa voi kasvattaa parsaa ja tänä vuonna saimme nauttia ensimmäisestä kunnon sadosta.

   Delete