Saturday, 7 January 2012

Oviongelma, The Doors

Nyt pitäisi päättää minkälaisia ovia alamme tekemään. Puutyökurssi alkaa ensi viikolla. Tavoitteena on 3 tavallista peiliovea ja yhdet pariovet eteisestä olohuoneeseen. Työnjako on sellainen, että minä teen yksittäiset ovet ja puoliso tekee pariovet.
Mutta minkälaiset ovat olleet talon alkuperäiset ovet? Ajattelin aamulla käväistä naapurissa katsomassa, olisiko heillä säilynyt alkuperäisiä. Ei ollut, mutta naapuri, joka tälläkin hetkellä on puolisoni kaverina remppahommissa olohuoneessa tiesi kertoa, että alkuperäiset ovat olleet kolmipeilisiä. Kaikki peilit ovat olleet yhtä suuria. Siinäpä mukava lähtökohta.
Valokuva on porstuan komeron ovesta. Väri on muuten täydellinen! Jotain tällaisia ehkä siis? Tämäkään ovi ei ole alkuperäinen, vaan löytö muualta.

2 comments:

  1. Tuon kuvan oven tyylisiä ne melko varmasti ovat olleet alunperin, sellaisia minä sinne laittaisin :) Ja väri on tosiaan just eikä melkein!

    ReplyDelete
  2. Ihan mielenkiinnolla odotan puutyökurssin alkua ja sitä, mitä sitä saakaan aikaiseksi. Ohjaajalla on onneksi vahva kokemus puusepän töistä, vanhoista taloista ja restauroinnisti, joten hän varmaan osaa ohjata oikeaan suuntaan ja ottaa huomioon paikalliset perinteetkin.

    ReplyDelete