Sunday, 8 January 2012

Talvi on täällä! The Winter is Here!
Milloinkahan tuo kaikki lumi satoikaan? Ihan salakavalasti öisin varmaan. Teimme kapean polun niitylle nuotiopaille. Talvi on aivan parasta aikaa polttaa nuotiota! Silloin ei tarvitse vahtia kipinöitä ja pelätä, että kuiva ruovikko ympärillä lehahtaa liekkeihin pelkästä puhalluksesta. Niin arkaa luonto on täällä.

Ennakoimme jo syksyllä ja laitoimme kaivonrenkaan päälle vanhan kellarin oven, ettei nuotiopaikka vallan täyttyisi lumella. Se oli loistokeksintö. Tänään pitääkin muistaa soittaa naapurille, että jos hän ystävällisesti kävisi nostamassa oven taas paikoilleen. Se kun unohtui, tietenkin!

Nuotiolla on vanha koulun penkki, joka pitäisi varmaankin kunnostaa. Tarkoitukseni oli maalata se valkoiseksi ja laittaa olohuoneeseen ruokapöydän viereen. Penkki on kyllä harmaantunut ankarassa tuulessa ja tuiverruksessa, niin kauniiksi, että voi olla, etten tee sille mitään.

2 comments:

  1. Miten sää ehdit tehdä kaikkea suunniteltua?

    ReplyDelete
  2. Tämä onkin sadan vuoden projekti. Ennen ei tarvitse olla valmista. Tosin sataan vuoteenkin tässä on aika paljon tekemistä tietty. Asia kerrallaan, niin tulee näköjään valmistakin.

    ReplyDelete