Tuesday, 19 February 2013

Mikä pensas?


Etsiskelin illan piristykseksi kuvia viime kesältä. Viime kesä oli jotenkin niin sateinen, että puutarhakuvia onkin näköjään harvinaisen vähän. Heti kun aurinko hiemankin pilkisti juoksimme rannalla kuin heikkopäiset keräten kaiken mahdollisen auringon varastoon.

Löysin kuitenkin jo nämä unohtuneet valokuvat tästä hurmaavasta valkokukkaisesta pensaasta Sibeliuksen Ainolan puistosta. Mikähän pensas mahtaa olla kyseessä? Otin valokuvat ihan sillä tarkoituksella, että myöhemmin voisin tunnistaa lajin ja pohtia sopisiko pensas Pastorilan pihalle.

Tämä on juuri sopiva vuodenaika pohtia, mitä uutta pitäisi laittaa pihalle kasvamaan. Parasta istutusaikaa on kevät ja aivan loppusyksy. Kesällä ei lähde mikään enää kasvamaan, koska Pastorilan piha on liian aurinkoinen, kuuma ja hiekkainen, eikä hiekkapitoinen maa-aines pidä vettä ollenkaan. Nurmikkokin tahtoo palaa karrelle useimpina kesinä. Tämä olikin yksi myyntivalttini puolisolleni, ettei tarvitse leikata nurmikkoa,  kun ostimme Pastorilaa muutama vuosi sitten. No, ei se ihan pidä paikkansa. Viime kesä oli niin sateinen, että nurmikko kasvoi ennätysvauhtia ja sitä varten piti ostaa puutarhatraktori.

8 comments:

 1. Näyttää ihan jasmikkeelta, niitä on muutamaa eri lajia, mikäs se suurikukkaisin olikaan... loistojasmike, ehkä? 'Tähtisilmä' lajikenimeltään, ellen muista ihan väärin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin muuten onkin :) Tuoksu tuli heti mieleeni, kun sain kuvat ladattua.

   Delete
 2. Pihajasmike, joka tuoksuu huuuumavasti :) Tuon kukinta merkkaa itselle, että kesä on keskikesässä... Kukkii noin 15.7.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se oli heinäkuuta parhaimmillan, kun nämä kuvasin ja tuoksi oli huumaava.

   Delete
 3. Menestystä ei ihan teidän vyöhykkeelle asti luvata http://suomalainentaimi.fi/pihajasmike , mutta uusiutuu kyllä, vaikka osa oksista paleltuisi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sailan ehdottama loistojasmike voisi menestyä, mutta se ei kasva kovin korkeaksi. Onkohan se kovin risuinen ja epäsiisti ajanmyötä?

   Delete
 4. Jasmiketta mäkin äänestän. Tarkempaa lajia en tohdi availla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se jasmike :) Kauhean laho pää näin talviaikaan.

   Delete