Saturday, 23 February 2013

Pajurivi ja katajia


Harmaat päivät jatkuvat. Viikolla on aurinko paistanut, mutta se ei ole paljon mieltä lämmittänyt, kun silloin ei ole ehtinyt ulkoilla. Lunta on edelleen paljon. Käytöstä poistettu lintulauta on lumella kuin kermavaahdolla kuorrutettu. Takana näkyvä pajukko niityn ja pellon välisessä ojassa on ensi kesänä suurennuslasin alla ja todennäköisesti moottorisaha saa viuhua. Tilalle voisi istuttaa jotain, koska pohjoiselta aavalta pellolta tuulee ja tuiskuaa ankarasti. Ehkä rivi hopeapajuja? Tai pylväshaapoja?Saarella kasvaa suhteellisen paljon katajia. Katselen aina kaihoisasti kukoistavia katajakokonaisuuksia. Pastorilassa on muutama puska. Tämä on heti tuloportin oikealla puolella. Toissa kesänä ympäriltä kaadettiin isoja, lahoja haapoja. Joku myrsky-yö olisi auto saattanut olla ikävästi vaurioitunut, sillä emme aina jaksa ajaa auton porttien sisäpuolelle. Pöheikkö on nyt siistiytynyt ja katajat ovat alkaneet taas voida paremmin.

4 comments:

 1. Jotain tuulen suojaa olisi tietysti hyvä olla kaadettujen puiden tilalla. Me ollaan raivattu pois katajia rannasta, kun niitä alkoi olla jo ihan liikaa ja peittivät merinäkymää. Nyt tuntuu kuin vesi olisi melkein kiinni mökin terassissa! Tuulistahan meillä aina on, mutta kaikkea ei voi saada!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on sellaista kompromissien tekemistä. Mutta kyllä se merinäköala menee edelle ja sitä paitsi saaristossa tuulee muutenkin aina.

   Delete
 2. Hopeapajut ovat kauniita! Mutta harmi kyllä ne ovat aika hauraita, siis tuuli irrottaa oksaa. Katajat olisivat hieno tuulensuoja, mutta kasvavat kovin rauhalliseen tahtiin... Ehkä jotain lehvästöltään leveämpää? Mäntyjä vaikka kauniissa ryhmissä? Ehkä pienien kumpareiden päällä? Ja lisää katajia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitääpä näköjään pohtia vielä :)

   Delete