Friday, 10 May 2013

Pieni puukatosprojektiTämän varastorakennuksen jatkeeksi, pitäisi saada aikaiseksi polttopuukatos. Nurkkaa on jo aloitettu siistimään. Siinä on muutaman vuoden ollut epämääräinen pieni hiekkakasa, mihin lie käytetty ja osa jäänyt siihen muovin päälle. Betonimyllyn jätteet haravoitiin ja siivottiin kottikärryihin ja kipattiin kompostin taakse niitylle. Olisi sittenkin ehkä pitänyt säilyttää se maakellarista löytynyt Heteka. Sillä olisi voinut seuloa hyvin maa-aineksen. Vanha Heteka löytyi aidan takana näkyvän kummun alla olevasta maakellarista.

Tänään haettiin mantereelta puutavara-ainesta katoksen tekemiseen. Viime päivät on sataa ripotellut siihen malliin, että kaikki pihatyöt ovat edistyneet tosi hitaasti.

Huomaatteko taustalla maakellaria vasten kellarin poistetun betoniporrasosan. Saisikohan siitä jonkin hauskan kaukalovirityksen kasveille?

Kaikki talon ja piharakennuksen ovet ovat muuten tätä samaa harmaan sinistä. Ne pitäisi maalata tänä kesänä. Ehdotuksia väriksi?  Kermanvalkean seinälautojen ja puhtaan valkoisten nurkkalautojen väritys ei tule muuttumaan.
Nurkka siivouksen jäljiltä. Lavat odottavat jotain uusiokäyttöä. Kiville löytyy aivan varmasti käyttöä! Harkot käytetään katoksen pohjaan ja polkupyörille pitäisi hankkia pyöräteline. Josko sen huomenna muistaisi kaupunkireissulla ostaa. Tikkaiden luona on masto- ja antennitarvikkeita. Portista pääsee muuten maakellariin.

4 comments:

 1. Sinertävät ovet ovat minusta ihanat, ihastuin niihin aikoinaan Ahvenanmaalla, siellä on jopa kokonaisia sinisiä kuisteja muuten punaisissa taloissa.
  Voi että, täälläkin olisi puuvajalle tarve ja paikkakin katsottuna mutta en ole ollenkaan noin nopea tarttumaan toimeen kuin te!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Projekti ei ole edistynyt tuon pitemmälle sateesta johtuen. Koko taivas on yhtä harmautta. Onhan se sinen tietyllä tapaa saariston väri. Jos tuota väriä hieman syventäisi?

   Delete
 2. Ihania pihapuuhia teillä! Meillä nyt keskitytty muuton loppuvaiheisiin ja odotellaan, että kelit muuttuisivat kuivemmiksi, että pääsisi ulos edes haravoimaan. Kamalan myöhässä kevät meillä....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täälläkin on satanut kohta viikon, mutta sillain ripeksien, että ulkona voi kyllä puuhailla, jos ei pientä tihkua pelkää. Pitemmän päälle vain sekin alkaa tympäisemään. Tänään oli sitten kaupunkipäivä. Kauhea kiire takaisin :D

   Toivotaanpa, että kevät ottaa teilläkin kiinni ja pääsee paremmin puuhailemaan ulos!

   Delete