Saturday, 25 May 2013

Saariparatiisin paras rantaSaaremme on täynnä toinen toisistaan upeimpia rantoja. Taustalla siintää mielestäni saaren upein ranta. Sitä suojaa hulppea hiekkadyyni, jonka päällä kulkee kuiva nummialue. Dyynin päällä on myöskin pieni kalastajakylä. Jos haluaa päiväksi hiljaisen rannan omaan käyttöönsä, on tämä ranta paras mahdollinen.

Saarella ei ole yhtään virallista uimarantaa. Turistit osaavat kyllä majakan kupeessa olevalle pitkälle hiekkarannalle, jossa taas paikalliset eivät juurikaan käy. Tosin viime vuosina turistit ovat löytäneet saarelaisten ikioman uimapaikan. Rantoja silti riittää.

Lähes kaikilla paikallisilla on kodin lisäksi oma mökki meren rannalla, jonne vetäydytään milloin iltasaunaan, uimaan, viikonlopuksi ja tietenkin kesäloman ajaksi. Osa näistä mökeistä on pienissä idyllisissä kalastajakylissä, osa omissa oloissaan, pitkillä, loputtomilla hiekkarannoilla.

Saaristossa kaikki vuodenajat ovat upeita, mutta paras niistä on ehdottomasti kesä. Vilkkaan kesän jälkeen on ihanaa vaipua talven syvään hiljaisuuteen.Kesäkuun alun tunnelmaa rannalta viime vuodelta. Erityisen ranskaan remonttitalven jälkeen lämmitimme monta kertaa viikossa rantasaunaa. Illat kuluivat rannalla uiden, tutkien aaltojen tuomia aarteita tai vaan rantahiekassa lojuen. Hiekka on niin hienoa, että siihen on aivan vastustamatonta kaivaa varpaansa. Joskus horisontissa häämötti laiva matkalla pohjoiseen tai etelään.2 comments:

 1. Ajatella että kuvasi ovat suomesta! Tällainen järvisuomen kasvattama maakrapu ei tiedä tuollaisia rantoja täällä olevankaan! Pitäisi varmasti vähän tutustua rannikkoomme:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suomessa on niin paljon kauniita paikkoja, että kun pysähtyy lomamatkoilla, niin välillä henki salpaa. On siintäviä vaaroja, Lapin tuntureita, kumpuilevia Hämeen viljamaita, järviseudun sielunmaisemaa ja sitten tämä saaristo, josta muuten löytyy yllättävän eri tyyppistä maisemaa.

   Me matkustimme meren ja dyynien takia monta vuotta Tanskaan. Sama idylli löytyi yllättäen lähempää kuin arvasimmekaan.

   Delete