Wednesday, 9 March 2016

Pieni lainaus paikallishistoriaa
Pastorilassa on yhdistetty astia- ja kirjakaappi. Astiat ja kirjat vielä mahtuvat samaan kaappiin, mutta kuten näkyy, kilpailu elintilasta on ankara. Olen kolmena iltana lukenut isoisäni pientä kirjaa saaren historiasta. Siinä on peräti lauseen verran talon historiaa: "V. 1929 ostettiin entisen kappalaisen tilan asuinrakennus, siinä Pastorin liikepaikalle avattiin myymälä ja leipomo". Kappalaisen eli pastorin virka oli lakkautettu jo 1800 -luvun puolella.
Tämän pienen tiedon talon historiasta tiesin jo entuudestaan. Naapurissa asuu vanha mummo, joka pikkutyttönä oli leipurin apulaisena ja juoksi välillä puotiasioita kellarin ja talon välillä. Vuotta en tosin tiennyt !
Pastorilassa oleva valokuva on näin ollen otettu vain vuotta aikaisemmin, kun talo muutettiin kauppapuojiksi ja leipomoksi. Valokuvan takana on nimittäin vuosiluku 1928. 


Hyvää keskiviikkopäivää !

4 comments:

 1. Ne pienetkin tiedonmurut tuntuu kultahipuilta😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän ne tuntuvat :) Pieniä suuria tietämyksen hetkiä.

   Delete
 2. On tosi hyvä kun vanhat asiat kulkeutuu jollakin tapaa meille nykypäivään. Ne on kultahippuja, niin kuin edellinen kommentoija sanoi. Olen vasta eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa mukaan ! Tulen varmasti myös vastavierailulle :)

   Delete