Saturday, 27 April 2013

Nenä maassa kiinniVoi kevään ihmettä! Tänään vasta uskaltauduin niitylle ensimmäistä kertaa. Sitä riemun määrää ei voi millään mitata, kun huomaa, että talvi ei ole verottanut liikaa ja monivuotiset yrtit ja perennat nostavat jälleen päätään kohti aurinkoa.
Ilmasipulit kuuluvat kestosuosikkeihini. Niitä löytyykin kasvamasta useasta paikkaa ja varuilta anopillakin on samaa kantaa. Näiden alkuperä on Itä-Suomesta.
Kyllä! Kun katsoo oikein tarkkaan!
Laitoin lokakuussa kasvihuoneessa kesän olleet amppelimansikat maahan. Kas, kummaa!Nekin ovat menneet yrttilaatikossa talven yli.
Ilmasipulia löytyy myös havukasvipenkistä. 
Nämä ovat niitä ilmasipulin latvaan tulevia pikkusipuleita. Näitä voi myös hillota. En ole kokeillut, koska lisään näistä kantaa edelleen.
Tässä on aurinkotuolin vakipaikka. Mopsin edessä on särkynytsydän. Se on kevään odotetuimpia nousevia ja itku pääsee, jos ei lähipäivinä maasta nouse mitään. Vieressä olevat kuunlijat sen sijaan ovat jo pinnalla. Pitääpä heti mennä uudestaan tarkkailemaan tilannetta.
Havuryhmään on siirretty niityltä villeinä kasvavia perennoja. Tässä isomaksaruohon varsia.

4 comments:

 1. Ohhoh, ai kuunliljoja näkyy jo! Ihania alkuja ja versoja :-) Ja aurinkomopsi!
  Minäkin sain ilmasipulia ystävältä, mutta perhanan peurat ovat syöneet sen maata myöten. Äh, taas!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Peurat on kyllä hankalia :/ Meillä ei ole niitä onneksi, mutta mantereella on. Olivat kuunliljat jo ihan kunnon alulla ja raparpereissa on lehdet. Kävin toisen kerran tutkailemaasa särkynyttäsydäntä, ei mitään vielä, nyyh!

   Delete
 2. Tuo pihan kiertäminen on ihan parhautta! Itse ilahduin talvesta selvinneistä salkoruusujen lehtiruusukkeista, nyt enää odottamaan niiden kasvua ja kukintaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salkoruusuja, aah! Minulla on siemeniä odottamassa. Melkein musta lajike, mutta saa nähdä, saanko niitä alulle. Nehän eivät kuki ensimmäisenä vuonna, joten vaatii kärsivällisyyttä.

   Delete