Monday, 1 April 2013

Valo ja varjo


Tämä ikkuna on aivan sängyn vieressä. Oikeastaan sänky on kiinni ikkunaseinässä, kun pienimmäinen nukkuu vieressä. Siihen on kaksi syytä: putoaminen sängystä on vaikeampaa ja toiseksi kissa ei pääse hyökkäilemään sängyn alta. Tänä aamuna aurinko oli erilainen. Se ei vain valaissut makuuhuonetta, vaan myös lämmitti ensimmäistä kertaa niinkuin kesäaamuisin. Voi, kuinka hyvältä se tuntuikaan!

Olin hetken aikaa ihan hiljaa sängyssä ja mietin, miten hyvältä tuntuisikaan aukaista ikkuna ja jatkaa unia. Näin teen kesäisin. Makuuhuoneeseen on kaksi ikkunaa ja huone alkaa heti aamusta kylpemään valossa ja lämmössä. Lämpimään aikaan (touko-syyskuu), aukaisen todellakin toisen ikkunoista, laitan hyttysverkon paikoilleen (se on vanhanaikaisesti sellainen oma karmi, johon on pingotettu hyttysverkko) ja jatkan unia. Osan kesää ikkuna on auki aina tai oikeastaan suurin osa kaikista talon ikkunoista.

Joudu kevät, joudu! Tule kesä, tule!

2 comments:

  1. Meillä on myös sellainen hyttysverkkokarmi makuuhuoneen tuuletusikkunaan. Vissiin on vielä 60-luvulla sellaisia harrastettu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuuletusikkunat ovat varmaan suhteellisen uusi keksintö. Ja nekin luultavasti olivat ensin ilman sääskiverkkoa.

      Delete