Sunday, 20 October 2013

TuolipulaOlohuoneen lankkupöytä otettiin käyttöön viime viikonloppuna. Siirtelin köökistä aamiaispöydän tuolit pöydän ympärille. Miten ihmeessä valkoisia tuolia voi olla vain viisi! Olin aivan varma, että niitä on enemmän. Ruokapöytä on mitoitettu kymmenelle ihmiselle. Neljä tuolia mahtuu kevyesti molemmille puolille ja päätyihin yhdet.

Alunperin oli suunnitelmana siirtää vanha puusohva tapettiseinää vasten. Se on liian lyhyt, koska pöydästä tuli niin pitkä. Lattialankkuja ei kertakaikkiaan raskinut lyhentää. Kyllä niitä oikeasti vähän lyhennettiin kuitenkin.

Toisena suunnitelmana oli vanhanaikainen penkki toiselle puolelle pöytää. Sellainen löytyy nuotiopaikalta, mutta oikeastaan en halua siirtää sitä sieltä poiskaan. Uusi penkki ylijääneistä lankuista syntyy vasta ensi keväänä, jos ehdimme puutyökursseille.

Siirtelin sitten näitä valkoisia tuoleja köökistä pöydän ympärille ja ne ovat kyllä niin kauniin keveitä rimpsutyynyineen, että saavat nyt jäädä tähän toistaiseksi, ehkä pysyvästikin. Pöydän jalkahan on myös valkoinen, joten sopivat toisiinsa kokonaisuutena.

Mutta köökissä on nyt tuolipula. Onhan siellä kyllä ennenkin istuttu jakkaroilla. Mutta eikö niin, että saan alkaa etsimään taloon lisätuoleja?
Ja kurkkaus vielä pöydän alle. Pahoittelen, etten ole vieläkään saanut huiskittua kipsipölyä hirsiseinältä.

Ja koska on yllättäen näin kaunis aurinkopäivä, lähden rakennuspuuhiin vielä ulos, jotka piti jo lopettaa tältä vuodelta. Siitä postaus ehkä huomenna...8 comments:

 1. Kyllä nyt joudut varmaan epämiellyttävään tehtävään etsimään tuoleja ;-)
  Hauska kuulla, että tuoleista voi olla pulakin. Minulla taitaa olla runsaudenpula, kun tuntuu että niitä on siunaantunut niin paljon, on peritty, saatu talon mukana, saatu ystäviltä ja pelastettu kokkoon joutumiselta. Mutta ehkä sitten kun vanhan talon saa valmiiksi ja kalustaa sitä, kaikki nämäkin tuolit löytävät paikkansa! Tuolejahan tarvitaan, millä muuten istutaan. Sellainen ratkaisu, että sohva olisi seinää vasten ja sen lisäksi tuoleja, kuulostaa minusta kivan vanhanaikaiselta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varsin epämiellyttävä, heh! Oikeastihan mikään ei ole niin ihanaa, kun vanhojen huonekalujen etsiminen <3

   Tuoleja ei ole kyllä koskaan tarpeeksi, joten kevyesti saat kaikki sijoiteltua. Pastorilassa on muitakin vanhoja tuolia ja ne siirtyvät tarvittaessa ruokapöydän ääreen, mutta niille on oma paikka ja käyttötarkoitus, niin ne eivät jouda paikkaamaan nyt köökin syntynyttä vajausta. Sitäpaitsi ne ovat liian kauniin kuluneita ja ajanpatinoimia valkoiseksi maalattaviksi <3

   Piti laittaa kommenttini uusiksi, kun tuli kirjoitusvirheitä kokkauskiireiden lomassa :)

   Delete
 2. Tuoli-ostoksille siis.. :) Sama homma edessä mullakin, mutta oikein mieluinen homma :)

  Kiva blogi täällä, liityin lukijaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva! Tervetuloa mukaan Vanhan Pastorilan elämään Katariina!

   Delete
 3. Minulla on jo vuosia ollu hakusessa pitkä penkki kukkapöydäksi olohuoneeo matalien ikkunoiden eteen. Kyllä kalusteiden metsästäminen on sitten kivaa! Kaunis muuten tuo pöytänne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Pöytä on pitkän ajan haave. Sen pintakäsittely on vielä kesken, mutta jollain "öljyllä" se tullaan käsittelemään, että hylkii likaa.

   Delete
 4. Oi miten ihana pöytä. Sen ääreen sopivat varmasti hyvin eriparisetkin tuolit. Tuollainen pitkä pöytä on minullakin hakusessa - sitten joskus - kun meillä on tuvan sisustus edessä. Nyt meillä on vastaava pöytä ulkona.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eriparisia tuolit ovatkin tai osa on kyllä parillisia.

   Meillä on nuotiopaikalla mökiltä tuotu pöytä ja penkit, jotka on tehty halkaisemalla valtavan suuri vanha mänty. Pinta on ihanan harmaaksi kulahtanut.

   Kyllä puu on niin kaunis materiaali ja siinä saa ikäkin näkyä.

   Delete