Monday, 31 October 2011

Perhonen lokakuussa

Edellisvuosi oli aivan uskomaton perhosvuosi. Lapset kirmasivat pitkin niittyjä haaviensa kanssa ja minä istuin portailla ja tunnistin perhosia oppaista, joita olimme kantaneet kirjastosta selkä vääränä. Loppukesästä päätin sivistää meitä pysyvämmin ja ostin omia perhoskirjoja. Keväällä kuopus sai syntymäpäivälahjaksi luontorepun, jossa oli lisämateriaalia luontotutkimuksiin ja luuppi.

Minne ne perhoset tänä kesänä katosivat. Tai olihan niitä, mutta ei niin pilvin pimein. Ihan haikeaksi jäi perhoskesästä mieli.

Viimeisten lattialautojen alta löytyi tämä yksilö. Lokakuussa! Se oli lentänyt kivijalan lohkeamasta talon alle. Olisipa nyt valinnut eri lankun. Tältä se sai häädön, vaikka yritin kuinka anella sille armoa. Olisi kuitenkin kuulemma ollut joku lankunsyöjäperhonen pahimmasta päästä. No, se pääsi ulos. Toivottavasti se löysi paremman paikan muuttaa muotoaan ja jatkaa elämää. Tunnistamattomaksi jäi tällä kertaa.

2 comments:

  1. Scoliopteryx libatrix, liuskayökkönen. Toisen sukupolven yökkönen, joka lentää heinäkuusta lokakuuhun ja talvehtii mm. maakellareissa aikuisena.

    En sitten malttanutkaan olla tunnistamatta :)

    ReplyDelete