Saturday, 29 October 2011

Talonpoikaispöytä ja keinutuoli

Naapuri vinkkasi viikolla ilmoituksesta, että olisi vanhan maalaistalon penkojaiset paikkakunnalla. Eilen illalla sitten ihan hämärän hetkellä käväisin paikalla. Voi, kuinka ystävällisen vastaanoton taas sainkaan! Tapasin kyläläisiä, joita en ollutkaan vielä henkilökohtaisesti tavannut ja toivottivat kovasti tervetulleeksi ja kyselivät, miten remontti etenee ja milloin pääsemme muuttamaan vakituisesti. Talonhan kaikki tuntevatkin täällä. Toivottelin taas ohikulkiessa pistäytymään kahvilla ja katsomaan, miten remontti etenee.

Etsin oikeastaan isoa ruokapöytää. Sellaista ei ollut ainakaan eilen näkösällä ja niinpä mukaan tarttui vanha keinutuoli, paikkakunnan vanhaa mallia ja pienempi pöytä. Olohuoneen kalustus alkaa kohta olla kasassa. Vielä se ruokapöytä, yksi penkki ja tietenkin uusi ja pehmeä sohva ja ehkä jokin arkku sohvapöydäksi.

Hassu juttu tuo keinutuoli. Olen lapsena keinunut, niin paljon, että aikuisiällä en ole juuri keinumista kestänyt, vaan olen alkanut voida pahoin jo pelkästä katsomisesta. Olinkin suunnitellut uunin eteen kaksi mukavaa nojatuolia ja väliin pienen shakkipöydän. Mites kävikään! Keinutuolihan siihen tulee! Ja tämä on muuten sellainen malli, ettei keikahda, eikä keinu, jos ei tahdo, vaan siinä on oikein mukava istua. Kukahan ensimmäisenä siinä kuorsailee uunin edessä, heh!

Pieni talonpoikaispöytä on muuten aivan samaa vanhan vihreää väriä kuin puusohvan runkokin. Taitaapa sohva osittain pilkottaa kuvassa ekovillapakkausten alta. Enpä siis taida ainakaan toistaiseksi poistaa maalia puusohvastakaan.

No comments:

Post a Comment