Saturday, 30 June 2012

Hyötytarha

Olen antanut hallaharson olla harvinaisen pitkään perunamaan yllä. Oikeastaan ajattelin asiaa viime kesänä, kun ystäväni kertoi, että pitää hallaharsoa juhannukseen saakka. Perunasatomme ei ollut viime kesänä mitenkään huippuhyvä, joten nyt ajattelin kokeilla, onko harsolla vaikutusta lopputulokseen. Perunaa on kahta eri lajiketta ja komeasti se olikin alkanut kasvaa. Tein myös ensimmäisen multauksen ja puoliso leikkasi viikatteella ympäröivää niittykasvillisuutta. Viime vuonna laitoin tujisti hevosen lantaa kasvuvoimaksi, mutta nyt käytin puutarhalannoitteen jämät ison säkin pohjalta.
Kurpitsat kukkivat runsaasti kasvihuoneessa. Odotan mielenkiinnolla lopputulosta, sillä tämä mielenkiinnon kohde on täysin puolisoni aluetta. Kukat ovat kovin kauniita. Muistan toki kastella kurpitsatkin ja pitää kattoikkunaa ja ovea auki, että pörriäiset pääsevät sisään.
Yleisnäkymä kasvihuoneesta. Keskikäytävään on käytetty piipusta puretut tiilet. Hiekkaa on vielä vähän runsaasti, mutta eiköhän se ajan myötä valu rakosiin.
Yrtit ovat minun suosikkejani! Ensimmäinen kahden lajin isompi sato on nyt raskittu korjata ja matkalla kattiloihin, pannuihin ja patoihin.

No comments:

Post a Comment