Sunday, 3 June 2012

Merivesi -75

Olimme varustautuneet uimaan, mutta merivesi oli laskenut niin matalalle, että olisi pitänyt juosta pitkälle hiekkapankkeja , jotta uimakolo olisi löytynyt. Juoksentelimme sen sijaan kumisaappaissa pitkin rantaa tuulen riepoteltavina kuin varsat kesälaitumella. Kesä! Kesä! Kesä! Kumisaappaissa oli enemmän vettä sisällä kuin rannalla.

Hassua! Tämän maiseman, pitkien hiekkarantojen ja aaltojen loiskeiden takia matkasimme useina kesinä Tanskaan ennenkuin löysimme oman paratiisin. Eipä silti! En vaihtaisi niitäkään vuosia mihinkään.Viikolla siirrän aurinkotuolin ja varjon rannalle! Alkukesän joudumme kulkemaan sateenvarjon (huom! luetaan aurinkovarjon) kanssa rannalla lokkien ja tiirojen pesinnän takia. Sateenvarjo saa linnut väistämään, eikä saa ilkeitä kopsauksia terävästä nokasta päähän. Näin pystymme elämään hyvin rinnakkain.

Naapurissa on muuten lampaita maisemanhoitajina. Joku aamu ne vielä tulevat jonossa kuivin jaloin tuolta hiekkapankin päästä rantamökin kuistille. Meriveden korkeuden nousua odotellessa....

No comments:

Post a Comment