Sunday, 26 August 2012

Lattialankuista pöytä

Viime syksynä alkanut pöytäprojekti jatkuu. Varastossa levähtäneet vanhat lattialankut kannettiin ulos. Niistä tulee ruokapöydän kansi.


Ruokapöydän leveydeksi tulee metri. Pituutta ei ole vielä päätetty. Todennäköisesti se tulee olemaan näistä neljästä lankusta lyhyimmän mittainen. Ei kovin lyhyt siis. Kanteen tarvitaan vain neljä lankkua.


Vanhat lankut ovat niin paksuja, että niitä piti puolella ohentaa, että jalat mahtuvat pöydän alle. Ei ole kyllä lattia näillä mitoilla notkunut.


Lankuissa on näkyy n. metrin välein poikkihirsien paikat. Ne saavat jääädä koskemattomina pöydän alle.


Sepän takomien naulojen ja puutappien poisto oli haastavaa. Taidan säilyttää nämä aarteet seinään upotettavan vitriinin, johon tulee esille ainakin alkuun esineistöä restaurointivuosilta.


Ja sitten lankut kannettiinkin taas takaisin varastoon. Seuraavaksi pitää pohtia, mikä olisi paras keino poistaa vanha maali. Ehdotuksia?

2 comments:

 1. Mä niin tykkään tällaisista projekteista!! <3 Katsoin tuota ekaa lankkukuvaa ja ajattelin, että wau, makee tulis myös niin, että jättää lankut ihan tuollaiseksi, värikkäiksi vaikkapa lasin alle. :)

  Ja edelleen tykkään tuosta ajatuksesta, että kaikki irtoava esineistö (puutapit sun muut aarteet) voidaan jatkokäyttää ja säästetään, eikä vaan heitetä johonkin roskikseen.

  Jaa-a. Maalinpoisto? Pitääkö saada kokonaan pois, onko kuinka tiukassa? Lähtisikö vain hiomalla ja raapimalla? Maalinpesu? Meillä haaveillaan edelleen siitä speedheaterista, joka kyllä olisi kätevä monessakin projektissa, mutta eipä ole tullut vielä hankittua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kahdella eri maalipinnalla olisi voinut jättää vanhan, mutta kolmas on jo vähän liikaa. Lisäksi maalipintavaihdoissa on väliseinien ja kynnyksien rajauksia, jotka ovat pahkuraisia. Yritetään kuumailmapuhaltimella maalinpoistoa. Toivottavasti ei tarvitse hiontaa, kun sitten ikä katoaisi näkyvistä. Lasia tuohon ei saisi tasaisesti mitenkään.

   Delete