Sunday, 5 August 2012

Rasvatyyni


Meri on tänä kesänä elänyt aivan omaa maailmaansa. Niinpä se kyllä aina tekee. Välillä merivesi on ollut niin matalalla, että laivaliikenne on jouduttu pysäyttämään, kun syvyys ei ole yksinkertaisesti riittänyt. Merestä on noussut sellaisia hiekkapankkeja, että uimarin jalat eivät ole niistä tienneet mitään. Osa niistä on ollut petollisia jaloille ja kiskonut kohti syvyyksiä juoksuhiekkana. Nuorimmaisen kanssa olemme juosseet koko kesän rannalla käsi kädessä tuon pelottavan ilmiön edessä. Välillä taas meri vesi on ollut niin korkealla, että uimasyvyys on saavutettu melkein heti, kun on pudottanut sandaalit jalastaan hietikolle. Ja sitten rasvatyyneys. Niitä päiviä on tähän kesään mahtunut! Kun horisontti on yhtä sinisyyttä. Ei tiedä, mihin loppuu meri, mistä alkaa taivas. Se on iäisyyden alku.


Hiekkadyynit eivät ole pelkkää hiekkaa, vaikka siltä näyttävät. Kuljen rantapolkua nenä maassa. Kuivuudesta huolimatta sammakoita loikkii kosteikossa. Ja sieltä löytyy kukkiavia kasvejakin.

8 comments:

 1. Meri on ihana, vaikkakin vähän pelottava, arvaamaton. Haluaisin niin asua meren rannalla... Tuo juoksuhiekkakin on tosi pelottavaa. Luinkohan siitä just eilen jonkin iltapäivälehden sivulta..?

  Ja nuo valkoiset kukat on kauniita, mitähän ne on? Kukka muistuttaa ihanaa jouluruusua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Juoksuhiekka" on sellaista merenpohjan esille noussutta hiekkaa, joka sisältää valtavan määrän vettä ja kun siihen astuu, niin vesi virtaa pois ja hiekka imaisee vastaavan määrän syvyyksiin. Se on aika pelottavaa.

   Kukka on vilukko ja rannikon ja saariston kasvi.

   Delete
 2. Todella jännittävää ja täysin eksoottista minulle tuo hiekkaranta dyyneineen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hiekka on niin pehmeää ja hienoa, että se hyväilee jalkapohjia. Se myös kantautuu sisälle ihossa, vaatteissa ja tuulen mukana ja porstuan lattialla on vähintään kerran viikossa pieni dyyni :)

   Delete
 3. Hei äh, tulin siis sanomaan että sinulle on tunnustus Saaripalstalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih, ihanaa. Kiitos, olen kovin otettu <3

   Delete
 4. Ihana meri! Kukka on muuten pohjoisen ja rannikkojen kasvatti Vilukko. Kaunis :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on. Minulla on kasviossakin se.

   Delete