Friday, 31 August 2012

Viidakko


Kasvihuone on vähän villiintynyt. Raivasin tieni läpi viidakon kohti tomaatteja, jotka ovat kasvihuoneen perällä. Tomaattien värierot johtuvat lajikkeista.En päässyt kovin pitkälle yrttimaan perustamisessa. Mutta salaattia voi onneksi kylvää pitkin kesää ja satoa saa nopeasti. Laatikkoprojekti on edelleen kesken. Pitää toivoa pitkää ja lauhaa loppukesää, että saan loput kuorma-autolavojen kaulukset upotettua maahan ja siirrettyä yrtit kasvihuoneesta talvehtimaan ulos.

6 comments:

 1. Vau, mikä ihana kasvihuoneviidakko!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja hotti! Lämpötila kohoaa päivisin tosi korkealle. Viidakkoa raivatessa oli ainakin tosi trooppinen olotila.

   Delete
 2. Sulla on sentään satoa viidakossa ;)
  Meille ei tule yhtään mitään, taimia on 12 (joku päärynätomaatti-lajike), eikä niissä ole kuin muutama raakile. Viime vuonna sentään kirsikkatomaateista saatiin jonkunlainen sato.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä oli huono satovuosi meilläkin. Heinäkuussa ei tullut satoa ollenkaan. Mutta kesä- ja elokuu tuottivat kohtuu hyvin tomaattia. Kurkkusato jäi pieneksi. Myös perunamaassa on huomattavissa huono satovuosi. Toisaalta maaperä voi olla vielä kohtuullisen köyhä ravinteiltaan ja tietenkin se on kovin hiekkaista dyynien päällä kun elellään.

   Delete
 3. Herrrrkullisia tomaatteja ja mahtava viidakko. Tuliko kurpitsaa? Lehdistöä ainakin näkyy. Salaattipenkki on tosi herttainen. Tuosta on helppo ottaa satoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. En osannut tarpeeksi rajoittaa kurpitsan kasvua, joten se pääsi kukkimaan liikaa ja kasvattamaan liika lehtiä. Taidamme kokeilla ulkoviljelyä ensi vuonna.

   Laatikkoviljelyyn olen tosi tyytyväinen. Ei tarvitse taistella juolavehää vastaan niinkuin edellisenä vuonna. Näitä laitetaan lisää :)

   Delete