Thursday, 31 May 2012

Aurinkoa ja raivaustöitä

Olen varmaan maininnutkin tai sitten en, että syksyllä joku kävi kaatamassa sähkölinjan alta puita. Näky oli surkea jo talvella ja vielä surkeampi keväällä. Puolisoni on siis raivannut ja siistinyt aluetta. Sen seurauksena on syntymässä polttopuita ja puuhaketta, jota käytän pensaiden juurille ja kasvimaan laidalle pitääkseni niityn kasvun edes jotenkin loitolla.

Puutarhatuolikin pääsi jo pihalle, vaikka en ole tainnut siihen ehtiä istahtaa. Muistelin, että pienessäkin pöydässä olisi auringonvarjon reikä, mutta eipä ollutkaan. En jaksa niinkään istua suorassa auringossa, mutta aurinkovarjon alle on mukana istahtaa hetkeksi puutarhatöiden lomassa.

Lapsilla on uusi peli, kroketti. Meillä oli lapsena kroketti ja se oli kyllä suosittu peli. Nykyään myydään suurimmaksi osaksi vain muovisia kroketin osia. Mutta etsivä löysi perinteiset puisetkin. Muuten olisi jäänyt hankkimatta.

2 comments:

 1. Hakkeen alle on hyvä laittaa ensin kerros sanomalehtiä, jotta heinän kasvu pysyy varmemmin aisoissa.
  Kroketin pitää ehdottomasti olla puinen! Siis sitähän pelataan kukkamekot ja lierihatut päällä, pojilla tietysti polvihousut ;-) Minulla on isovanhempieni kesähuvilan vanha kroketti, mutta sen puiset pallot ovat aika lohkeilleet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pallouudistus kyllä harmittaa, mutta toisaalta jospa näissä uusissa pysyisi myös väri materiaalin takia. Muistan, että meidän puiset pallot olivat niin kuorituneet maalipinnastaan, että piti pinnistellä, mikä väri on mikäkin pallo.

   Delete