Monday, 16 July 2012

Jakkara

Siivosimme viikonloppuna varastoa. Se on oikeastaan vähän huono sana, koska kyseisessä rakennuksessa on sisällä kaksi varastoa. Tallikaan ei käy sanana, koska sinne ei mahdu ovesta auto, eikä verstaskaan vielä, koska höyläpenkki puuttuu. Verstas siitä on kuitenkin tulossa.

Joka tapauksessa toisesta varastosta löytyi tämä pieni jakkara. Se on ostettu Pyynikin vanhojen tavaroiden liikkeestä. Jakkara palveli meillä muutaman vuoden asuntoautossa ja on sen jälkeen odottanut kunnostusta. Se kaipaa maalinpoistoa ja liimausta. Eilen sitten tartui tuumasta toimeen ja aloitin kahden maalikerroksen poiston. Se on todella hidasta puuhaa ja tuntuu peukaloissa. Maalia on kaksi kerrosta. Puolet maalista on poistettu ja pohdiskelen pintakäsittelyä. Jätänkö sen puupinnalle vai laittaisinko valkoisen maalikerroksen päälle? Ehdotuksia?


Loppukevennykseksi kuva siivotusta liiteristä. Se voisikin olla käyttökelpoinen termi! Seinää vasten nojailevat massiiviset lattialankut odottavat pöydän kanneksi pääsyään. Pihalaattoja korotettiin, että pikkutraktorilla pääsee ajamaan paremmin sisälle. Vielä kun saisi kaksi varastoakin järjestettyä!

6 comments:

 1. Tuo vihreä jakkaran maalikerros miellyttää omaa silmää eniten ;) Eli vihreäksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se onkin aika hyvä. Pelkään vain, että tulee liikaa vihreää taloon, kun puusohva on vihreä ja talonpoikaispöytä ja se vanha morsiustuoli.

   Delete
 2. Toimisiko valkoinen vaha? Antaisi suojaa ja kuluisi myös itsekseen kivasti pois. Meille tuli talokaupan mukana aikoinaan punainen ja sininen jakkara (ei noin kivan mallisia) ja olen huomannut, että en ole jaksanut rapsuttaa niitä kun maali on niissä vielä niin hyvä. Ovat olleet kivoja väriläiskiä, mutta eivät sovellu värin puolesta ihan minne vaan missä muuten jakkaralle voisi olla tilausta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En olekkaan kokeillut valkoista vahaa. Kiitos ideasta! Voisikin toimia, kun köökin ruokapöytäkin on sellainen kulahtaneen/läpikuultavan valkoinen. Taitaa olla Osmocoloria.

   Delete
  2. Osmocolorilla minä vahasin yhden uuden käsittelemättömän "emännänjatkon" keittiöön. Hyvin on toiminut. Minä halusin valkoisen, joten laitoin niin monta kerrosta, että sain valkoisen. Pinta ei ole niin liukas kuin maalattu.

   Delete
  3. Emännänjatkon :D Vahasin antiikkivahalla keväällä yhden lipaston ja vaikka siitä tulikin ihan hyvä, niin en ole täysin tyytyväinen pintaan. Osmo lienee turvallisempi valinta.

   Delete