Friday, 20 July 2012

Kasvituliaisia

Kasvituliaiset
Portaiden vieressä on kukkapenkki, johon on siirretty kaikki Pastorilasta löydetyt perennat muuttaessamme. Samaan kukkapenkkiin on nyt tulossa uutta istutettavaa. Ystävä toi nimittäin kesälomalle jäädessään  kaksi ruukullista perennan alkuja. Mitähän nämä ruukussa olevat kukat mahtavat olla?

Yli puolet kukkapenkistä on rakastamieni iristen valloittamana. Ne ovat jo kukkineet tälle kesälle, mutta lehdet pysyvät uljaina ja kauniina koko kesän. Iristen lisäksi penkistä löytyy kevätaurinkona kukkivaa vuohenjuurta, joka sekin on jo leikattu kukinnan jälkeen matalaksi ja aivan etualalla keltakukkaista perennaa, jota en myöskään nimeltä tunne.


2 comments:

 1. Arvailuja kasveista: olisivatkohan kapealehtiset jotain kurjenmiekkoja ta iiriksiä? Keltainen voisi olla vuorikellukka: http://www.sarkanperennataimisto.fi/kuvat/Geum_montanum.htm

  ReplyDelete
  Replies
  1. Molemmat olisivat suosikkejani: kurjenmiekat ja iirikset :) Ensi kesä sen sitten näyttää varmaan kumpaa ovat.

   Kaupungissa kasvaa tulikellukka ja sen lehdet ovat samantyyppiset, pehmeät, hieman nukkaiset. Ensin epäilinkin tätä tulikellukaksi, mutta keltaiset kukat saivat hämmästymään! En tiennytkään, että kellukoitakin on erilaisia. Kiitos tästä tiedosta. Tämä taitaa tosiaankin olla vuorikellukka :)

   Delete