Monday, 7 January 2013

Ikkuna toiseen kerrokseenPastorilan toinen kerros on kiehtova. Sinne ei mene enää sisältä portaita. Ne on poistettu 80-luvun saneerauksen yhteydessä. Ainoa sisäänkäynti on tämän ikkunan kautta kiinteitä ulkotikkaita pitkin.

Tämä ikkuna on yksi ensimmäisistä asioista, johon tulija kiinnittää huomionsa, kun tulee Pastorilaan. Se johtuu osittain siitä, että Pastorila ei juurikaan näy tielle ja pihaa ympäröivä aita on aika korkea. Ikkuna kestää myös lähemmän tarkastelun , koska se on todellakin kaunista käsityötä. Ikkuna ovat yksinkertainen ja tulee varmasti aiheuttamaan jonkin verran päänvaivaa, kun siirrymme remontoimaan toista kerrosta.

Alakerran ikkunat on uusittu joskus aikojen kuluessa ja niiden jakokin on eri aikakaudelta. Emme kuitenkaan tule uusimaan alakerran ikkunoita, koska talossa on niin paljon työtä muutenkin, mutta kauniin ikkunan pielilaudoituksen aiomme uusia yläkerran mallin mukaan.

Tämän kyseisen ikkunan sisäpuolelta muuten irroitettiin ikkunalistan palanen, joka on alemmassa postauksessa.

2 comments:

  1. Onpa kaunis lista! Se on totta, että ihan kaikkea ei kannata lähteä uusimaan - vanhassa talossa on kummunkin aina monta asiaa, jotka toimivat hyvin ja puuhaa on muutenkin, kuten osuvasti sanot. Mulla oli joskus alussa suuruudenhulluna ajatuksena rempata vinttikin, mutta en tosiaan tarvitse niin paljon makuuhuoneita! Kylmänä varastotilana se on varmaan hyödyllisempikin, minun kokoisessa taloudessa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vanhat talot on hyvin suunniteltu. Ne ovat käytännöllisiä ja kompakteja kokonaisuuksia elämisen kannalta. Niissä on juuri sopivasti tilaa vanhoille hyväksi testatuille huonekaluille, ei liikaa säilytystilaa, koska silloin kertyisi myös ylimääräistä tavaraa, mutta tilaa elämiseen, olemiseen ja hengittämiseen. Kaikki, mitä oikeastaan tarvitaan. Ylimääräinen olisi todellakin ylimääräistä.

      Delete