Sunday, 27 January 2013

KahvaLöysin kahvan keittiön laatikosta, kun ensimmäisen kerran aloin pestä ikkunoita, mutta se ei sopinutkaan ikkunoihin. Nyt olen sitä aina välillä pyöritellyt kädessäni. Luulin sitä todellakin ikkunan aukaisijaksi, mutta voisiko se sittenkin olla oven kahva?

Minkälainen ikkuna tai ovi siihen olisi sopiva? Vintin ikkunoihin se ei ainakaan ole sopiva, koska niissä ei ole kahvan paikkoja ollenkaan. Yhtään alkuperäistä ovea ei ole toistaiseksi säilynyt, mutta vielähän on puoli taloa käymättä läpi, jos sellainen löytyisi seinään upotettuna. Aika epätodennäköistä kuitenkin.

Haluaisinpa kovasti tietää, miltä ajalta tämä kahva on ja mihin se sopisi?

4 comments:

 1. Meillä on yläkerrassa väliovissa tuommoiset kahvat, taloa on aloitettu rakentamaan 1922 ja valmis tämän on katsottu olevan 1927. Ovet ovat 6-peiliset. Harmi kun tässä alakerrassa kaikki ovet on jossakin vaiheessa vaihdettu pahvisiin laakaoviin.. ajatuksissa on pikkuhiljaa vaihtaa peiliovet takaisin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkä tämä tosiaan onkin oven kahva, kun on suhteellisen jykevä ja pitkäkin. Pastorila on rakennettu 1860-luvulla.

   Delete
 2. Minulle tuli heti kuvasta mieleen välioven kahva. Meillä oli rintamiesaikakauden talossamme (valmistunut 1959) juuri tuollaiset kahvat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ovi ja kahvamuoti on varmaan muuttunut aika hitaasti. En tiedä, minkälaiset ovat olleet talon alkuperäiset väliovet. Pitäisi päästä vertailemaan johonkin saman ikäiseen rakennukseen.

   Delete