Saturday, 5 January 2013

Vanha listaTämä on toistaiseksi ainoa listan pätkä, mikä on löydetty Pastorilasta. Listoitus kiertää yläkerran ikkunaa. Museoviraston arkkitehtikin huomasi listan. Se on nyt irrotettu ja ihmettelemme, että missä saisi samanlaisia teetettyä vai pitääkö itse alkaa askartelemaan? Lähipaikkakunnilla on muutamia vanhoja sahoja, joilta voisi mahdollisesti vielä löytyä "muotti". Sähkömiehemme suositteli yhtä sahaa mantereen puolella, jolla ainakin on yksi paikkakunnan malli. Pitää käydä siellä varmaan vertailemassa.
Valkoiset tahrat listassa ovat maalia. Ilmeisesti ikkunan pokien maalauksen jäljiltä. Kauniita ovat kyllä muodoltaan nämä vanhat listat.
Ja leikiksihän se meni sitten tämänkin päivä...

4 comments:

 1. Wau, komea lista. Toivottavasti löytyy osaaja tekemään samanlaisia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Profiili on kyllä hieno. Todennäköisesti sahalta kannattaisi pyytää yhdellä kerralla kaikki listat, niin voisi saada kohtuulliseen hintaan. Keskeneräisyys vain ärsyttää, eikä jaksaisi odottaa ja varastointi taas on liian tilaa vievää.

   Delete
 2. Saakohan sieltä ihan pieniä paloja erilaisia listoja? Tarvitsisin aivan vähän 60-lukulaista puolipyöreää listaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih! Viime keväänä riisuimme yhtä purkutaloa. Se olisi ollut oikea aarrepaikka. Mukaan ei lähtenyt listoja, mutta sähkörasioita, valokatkaisimia, käytävävaloja, komeroiden nuppikahvoja, niitä sellaisia valkoisia. Ovia olisi jemmassa ja muutama 50-luvun sähköhella, joiden kaikkien kunnosta ei ole tietoa. Osa kävisi leikkimökkiin. Saa kysellä, jos kiinnostaa.

   Delete