Saturday, 10 March 2012

Perjantai-ilta

Kalkkunamakkarat saamassa väriä paistinpannulla. Tätä ennen ne keitettiin kasvisliemessä.
Kasvismakkaroita: ohrasuurimoita, porkkanaa, selleriä, sipulia ja palsternakkaa.
Kalkkunamakkarat valmiina keitettäväksi. Vihreä on persiljaa. Nyt osaan tehdä makkaraa! Olimme kurssilla illalla. Pitkäaikainen toiveemme on ollutkin osata tehdä itse makkaraa. Parempaa kuin, mitä Suomessa saa ostettua kaupasta. Haluamme myös tietää, mitä ruoka sisältää. Emme halua väriaineita, lisäaineita, eikä mitään ylimääräisiä ainejatkeita, ei edes jauhoja makkaraan, kiitos! Vaan, puhdasta hyvää ruokaa. Makkarakin voi olla sellaista, kumma kyllä. Illalla sitten tehtiin makkarasta erilaisia versioita. Oli kasvismakkaraa, kalkkunamakkaraa, joulumakkaraa jne. Minä olin ryhmässä, missä tehtiin kalkkunamakkaraa. Koska en syö sianlihaa, olen hieman enemmän kuin rajoittunut ruoka-aineiden käyttäjä. Kerrankin onni suosi minua, eikä tarvinnut selitellä mitään. Se on iso juttu! Olipa niin hyvä mieli kotiin tullessa. Ihania ihmisiä! Huippuihania ihmisiä, mahtava tunnelma ja oikeasti hyviä makkaroita. Maalaiselämä on ainutlaatuista niin monella tavalla.

4 comments:

  1. Ooh! mä haluaisin kyllä kanssa oppia makkaran tekoa kun mulla on tuo samainen rajoite lihaisissa makkaroissa. Ja kun kauppojen valikoimat ei oikein vastaa mun tarvetta :( Maggaran suuri ystävä on hän <3

    ReplyDelete
  2. Kurssille vaan sitten Pulmu! Voin kyllä lämpimästi suositella ja parasta on se, että miehetkin innostuvat, kun kunnon lihasta puhutaan ja kyllähän nyt tosimiehet tykkäävät makkarakonetta pyörittää. Ja toisin kuin äkkiseltään luullaan, niin kotitekoiseen makkara-ainekseen ei laiteta mitään huonoa ja toislaatuista. Tuskin maltan odottaa grillauskauden alkua.

    ReplyDelete
  3. Ja pitää vielä lisätä, että monet olivat kurssilla toista kertaa ja osasivat varustautua ottamalla makkaraoluet mukaan. Makunautinto lienee ollut täydellinen.

    ReplyDelete