Wednesday, 7 March 2012

Taivas, The Sky

Sunnuntaina kuu möllötti näin kivasti kirkkaalta taivaalta.
En onnistunut saamaan kuin yhden kuvan tästä urheilijasta, kun naapurin aikamiespoika tuli paikalle ja kertoi kuulumisiaan. Ja vaikka hän toisti useita kertoja ja kovalla äänellä viettävänsä loppukuusta syntymäpäiviään, niin arvatkaa, menikö minulta päivämäärä ohitse. Ei kahteen asiaan voi kai keskittyä yhtä aikaa?
Eilen illalla kuu näytti sitten tältä. Tähtitieteilijöiden mukaan nyt parhaillaan olisi menossa auringossa valtavia purkauksia, jotka aiheuttavat kauniita revontulia koko maan ylle etelää myöten. Kamera siis valmiina, jos onnistaisi.

4 comments:

 1. Revontulia olisi upea nähdä.
  Viime yöt ovat olleet uskomattoman valoisia, kun luu möllöttää valkoiselle hangelle, hyvä kun on saanut nukuttua! Olisi tehnyt mieli mennä ulos, mutta yöt on olleet tosi kylmiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yöt ovat tosiaan olleet kylmiä. Yhden kerran tänä vuonna olen nähnyt pohjoistaivaalla revontulia. Edellisestä kerrasta oli 12 vuotta.

   Delete
 2. Revontulet minäkin haluaisin nähdä! Mä olen ihmetellyt kahta todella kirkasta tähteä iltataivaalla tässä muutamana iltana. Ursan sivuilta kävin lukemassa, että ne ovat Jupiter ja Venus, ja että Merkuriuksenkin voisi nähdä taivaanrannassa auringonlaskun jälkeen.

  Kauniita taivaskuvia sulla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä taitaa olla aika poikkeuksellinen vuosi tähtitaivaalla. Puolisollani on kännykässä ohjelma, joka näyttää sateliitteja myöten taivassijainnin. Minä mieluummin kiikaroin, joko tähtikaukoputkella tai lintukaukoputkella. Kunpa osaisi vielä yhdistää ne kameraan.

   Delete