Wednesday, 14 March 2012

Kassakuittipaperia ja tasoitetapettia

Parhaat työkalut: mittanauha, rulla kassakuittipaperia ja paperiteippiä.
Kassakuittinauha tulee seinälevyjen saumojen päälle. Se kiinnitetään seinään vain vedellä, koska tarkoituksena on antaa liikkumavaraa tapetin alla.
Alakerran työn alla oleva makuuhuone näyttää nyt tältä. Onhan se tietenkin suurin muutos, kun vielä muutama kuukausi sitten vain pelkät hirsiseinät olivat pystyssä. Seinät ovat nyt saaneet tasoitetapetin. Hengittävä sekin. Tämän päälle tulee vielä pohjamaali ja sitten tapetti. Sekin on jo valittu.

2 comments:

  1. Hienolta näyttää! Meillä laitoin saumoihin makulatuuripaperista leikatut "kassarullanlevyiset" liuskat kotitekoisella liisterillä ja sitten samalla liisterillä makulatuuripaperit ihan tasaisesti päälle aina pari senttiä edellisen päälle. Niiden alla meillä on huokoista kuitulevyä ja ne piti maalata että liisteri tarttuu. Makulatuuripaperin päälle joko tapiseerasimme Ritola-Pihlgrenillä tai maalasimme pellavaöljymaalilla&sabluunoilla. Katsotaan nyt miten kestää, ainahan se hirsi vähän elää ja talo myös. Voidaan vertailla tuloksia:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Kyllä näitä asioita pitää tutkia ennenkuin voi oikeasti hutkia, ettei ihan hirveitä virheitä tule tehtyä ja että talolla olisi vähintään yhtä paljon vuosia edessä kuin takana. Meillä on kans nuo seinälevyt huokoista kuitulevyä. Me "kyllästimme" sen pinnan liisterillä, että siihen sai tuon pohjatapetin kiinni. Liisteri oli selluloosaliisteriä. Ja se pohjamaali on Uulan maalia. Hyvä keksintö tuo makulatuuripaperi! Sekään ei varmaan ole ihan helppoa laittaa.

      Delete