Thursday, 29 March 2012

Köökin ikkunalla, The Kitchen Window

Molemmilla keittiön ikkunoilla on tällainen puinen hylly kaikenlaiselle tarpeelliselle. Tämä ikkuna on valoisampi, joten myös kasvit viihtyvät hyvin. Yrtit kasvavat yrttikorissa: suolaheinää, basilikaa ja timjamia tällä kertaa. Helmililjoja on siroteltu kasvamaan vähän joka paikkaan. Viimeiset laitoin ihan vain purkkiin ja veteen kellumaan, kun multakin loppui jo kesken. Radion päällä odottaa joulukuusi maahan pääsyä. Se onkin sitten ainoa lajiaan. Pitää pohtia paikka huolella.

2 comments:

  1. Ihana viinisuolaheinä, se on niin kaunis. Ostin jo taimen ja pistin sen maahan (yrttini kasvavat kohopenkissä), tosin siinäkin oli maa vielä jäässä 15 cm syvyydessä. Mutta eihän suolaheinä nyt niin syvää multatilaa tarvitse, ainakaan vielä... Aikaisuudesta sakotetaan, tulevan viikonlopun kylmyydessä pitää käydä laittamassa sen päälle lasikupu! No mitäpä sitä ei tekisi pienen taimen eteen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuinka lähellä teillä on kiinteä maa mullan, hiekan alla? Meillä ei onnistu kohopenkit. Vettä sataa liian vähän (tässä on se hyvä puoli, että aurinkoisia päiviä on huomattavasti enemmän kuin mantereella) ja tuuli kuljettaa liikaa maata. Mä joudun nyt jotenkin uudella tavalla kikkailemaan perunatkin maahan, kun ne aina pulpahtaa esille normiperunapenkistä. Pitää käydä kyselemässä naapureilta vinkkejä.

      Delete