Friday, 9 March 2012

Tiedossa kaupunkipäivä

Tänään on kaupunkipäivä. Olisi kaikenlaisia asioita toimitettavana. Siinä vierähtääkin aina muutama tunti. Harmittaa siinä mielessä, etten eilen oikein saanut mitään aikaiseksi. Tänään olisi voinut, vaikka inspiraatio iskeä. Tai sainhan minä jotain tehtyä:löysin mutkien kautta rakennuspiirustusten tekijän. Aiemmista kokemuksista poiketen ammattilainen on tällä kertaa rakennusinsinööri, eikä arkkitehti. Ja hänellä pitäisi olla kokemusta tällaisista vanhoista taloista. Tarvitsemme ullakkon rakentamista varten piirustukset. Yläkertaan tulee päätyihin makuuhuoneet ja keskelle aula, mitä muuta, se jää nähtäväksi. Meillä kun näillä projekteilla on tapana levitä. Olemme siis jouduttaneet aikataulua ja kakkos- ja kolmosvaihe käynnistyvät limittäin heti, kun paperityöt on hyväksytty. Kakkosvaihe on alakerran toisen puoliskon restauroiminen ja kolmosvaihe on yläkerran rakentaminen. Ei tämän ihan näin pitänyt mennä, mutta samako se nyt, jos työkalut leviävät vähän laajemmalle alalle kerralla. Näillä purkeilla on muuten myös tarinansa, kuten kaikilla esineillä ja asioilla Pastorilassa. Nämä ovat Eläintieteellisen museon vanhoja lasipurkkeja. Lapset olivat ratketa liitoksistaan, kun selvitin, mitä kaikkea niihin voisi kerätä ja säilöä: käärmeen nahkoja, linnun luita ja petolintujen kynsiä. Harmi, kun ei ole Halloween! Noista saisi aika hurjia ideoita. Todellisuudessa täytän purkit simpukoilla, hiekalla, meren kuluttamilla kivillä ja haaveilla tai voihan se olla, että kakkosvaiheen purkuvaiheessa löytyy lattian alta jotain mielenkiintoista!

4 comments:

 1. Hei. Löysin sattumalta blogisi. Lueskelin pitkät tovit. Kiva blogi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, onpa mukavaa, kun löysit tänne! Pitää käydä myös tutustumassa sinun blogiisi.

   Delete
 2. Hih, minulla on ainakin multapenkoista lattioiden alta löytynyt vanhoja luita vaikka kuinka paljon.. joitakin mäyränpesiä siellä varmaan ollut ym. En ole niitä säilönyt purkkeihin, vaan heittänyt kasvimaalle, kompostiin ja kukkapenkkeihin (kun luujauhoakin kerta käytetään maanparannukseen), mutta jos olisi lapsia, niin osa luista, tai vaikka jokunen mäyrän pääkallo olisi varmana pitänyt pistää talteen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih, luonnon aarteita olet löytänyt! Meillä ei talon alta löytynyt, mutta kukkapenkistä talon päädystä löysin jotain luun palasia. Olisikohan Pastori heittänyt ruuan tähteet suoraan ikkunasta ulos.

   Delete