Monday, 2 April 2012

Ikkuna huhtikuuhun

Piti oikein kauas ulos kurkottaa ikkunasta, että mikä lintu se siellä laulaa. Mustarastas! Vakilinnusto on taas syönyt siemenet kaikki ja mietin jo, että ostanko enää ollenkaan, kun talipalloja on vielä jäljellä. Mutta pakko kai se on tuonne vappuun asti jatkaa ruokintakautta niinkuin aina, koska muuttolinnutkin tarvitsevat ruoka-apua. Vapulta ei auta enää itkut eikä kitinät. Saa varpuset ja tiaiset siirtyä syvemmille metsiin ja tikat käpylinjalle.

 Huhtikuussa maa on kovin likaisen ja lohduttoman näköinen. Kuolleen kasvuston seasta pilkistää vielä purkujätteen rippeitä. Vanhoja eristeitä nakeltiin ulos mm. tästä ikkunasta. Puolison raparperipuska puskee esille kivijalan juuresta. Oman raparperini olen siirtänyt toiselle puolelle taloa. Ei ole vaikea arvata kumpi raparperi kasvaa paremmin. Saa kasvaa edelleenkin kahdessa paikkaa. Jännittyneenä odotan joko tatarkasvuston juuristo on antanut periksi, eikä enää työnny koko kivijalan leveydeltä esille. Toissakesänä poistin sen metrin syvyydeltä saakka.

1 comment:

  1. Minäkin jo lopetin ruokinnan, kun maa oli lumeton ja sääskiä näkyi, mutta laitoin talipötköt uudestaan kun lunta tuli. Käsittääkseni linnut löytävät sitten hyvin ruokaa, kun maa on sula. Ainakin ötököitä tuntuu olevan jo runsaasti ja kun olen kaivanut maata niin kastematoja on tullut vastaan paljonkin :-)
    Mukavaa ja aurinkoista kevätsäätä (täällä tulee hiljakseen lunta)!

    ReplyDelete