Tuesday, 17 April 2012

Katon maalaaminen, Painting the Roof

Sunnuntain urakka oli tyhjentää olohuone ja saada viimeinen osa tätä projektia käyntiin. Päivänvaloa on jo niin mukavasti, ettei enää tarvitse turvautua sähkövaloon. Se helpottaa elämää kummasti näin remontoinnin näkökulmasta. Aloitin tutusti maalipesemällä katon keikkumalla tällä kertaa tikkailla. Edellisellä kerralla käytin pensasaitatikkaita, joiden päälle on tehty lavetti. Niillä taiteilleissa ei kuitenkaan saanut pidettyä mistään kiinni, joten perinteiset A-tikkaat tuntuvat turvallisemmilta.

Lattia peitettiin huolellisesti paperilla ja pahvilla. Lattian maalaus on vasta viimeisenä ja sen vaiheen saavuttamiseen menee muutama viikko. Ihmettelen ja ihailen aina suuresti niitä projekteja, joissa aamulla aloitetaan remontti ja illalla siirretään huonekalut ja tekstiilit takaisin sisustettuna paikoilleen. Meillä se ei ole toiminut koskaan. Kattokin pitää maalata kolmeen kertaan ja kuivua joka välissä. Ja lattialle laitettava oksalakka haisee niin pahalta, että koko perhe joutuu viikoksi evakkoon.

Lattian lisäksi peitettiin sähköpatterit, jotka on uusittu talvella. Sitten vaan maalaamaan. Ero uuden ja vanhan maalin välillä on melkoinen. Se ero oli jo melkoinen ennen ja jälkeen pesunkin. Emme muuten hioneet kattoa ennen maalausta lainkaan. Elämä saa näkyä siinäkin. Kaksi kerrosta himmeää valkoista maalia ja viimeinen kerros kiiltävää maalia.

4 comments:

 1. Valkoista tulee! Minustakin A-tikkailla on paljon parempi olla, ilman tukea alkaa pian huimata ja se on ihan kamalaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se raikastaa kummasti, vaikka ei tuo vanha värikään mitenkään paha ollut, pehmeämpi. Pastorilassa on muuten paljon valkoista ennestään, mutta se on kaikki tuota kermanvalkoista. Ainoastaan nurkkalaudat ovat puhtaanvalkoiset. Kai sekin on ajan ilmiö tavallaan, että valkoisen sävyt muuttuvat. Pidän kyllä iloisista väreistä, mutta pohjatyöt pitää tehdä nyt valkoisella. Siitä on sitten helppo jatkaa.

   Delete
 2. Muistathan vaan venytellä ja vanutella itseäsi! Meillä puolet naisväestä sairastui hermopinteisiin kaiken maalausurakoinnin keskellä, sitä ei oikein aina huomaakaan kun vain yrittää sinnitellä vielä muutaman metrin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, en kyllä muistanut. Niskat on jumissa, mutta muusta syystä. Tänään vasta toinen maalikerros ja olen vain yleisönä.

   Delete