Saturday, 19 May 2012

Puutarhaostoksia

Kävimme puutarhaostoksilla. Alunperin piti ostaa vain kasvihuoneen pohjalle suojakangasta, mutta mukaan lähtikin kaksi laatikollista kukkia ja taimia.
Ulko-ovelle tein amppeliin asetelman tulipunaisista petunioista ja muratista.
Tomaattilajikkeita ostimme kolmea erilaista. En kiinnittänyt asiaan suurempaa huomiota. Puolisoni teki valinnat ja hoitaa tomaatit kasvihuoneesta ruokapöytään tänä vuonna. Omia tomaatteja onkin ikävä. Kaupasta ostetut ovat niin mauttomia ja raakoja, vaikka niitä kuinka kypsyttäisi vielä kotona huoneenlämmössä, että tuskin maltan odottaa ensimmäisten yksilöiden kypsymistä.
Nämä amppelimansikat on ostettu viikko sitten mantereelta samalla, kun hankimme anopille äitienpäiväkukan. Mansikkalajike on uusi suippolajike. Se tuottaa aikaisemmin ja enemmän mansikkaa kuin vanhat lajikkeet.
Chili on jo klassikko perheessämme. Lisäksi ostimme erilaisia yrttejä, joita laitan ruukkuihin kasvamaan. Omakasvattamat taimet siirsin vihdoinkin porstuasta kasvihuoneeseen. Niistä postausta myöhemmin. Tulevana viikonloppuna kasvihuoneen maapohja pitäisi saada vihdoinkin valmiiksi ja voin siirtää kasvit muoviruukuista multaan jatkamaan kukoistustaan.

2 comments:

  1. Kivoja ostoksia siellä! Ihan sormet syyhyää... Mukavia ja aurinkoisia päiviä sinne puutarhatöiden parissa! :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos! Aurinkoa myös teille!

    ReplyDelete