Friday, 18 May 2012

Sadetauolla

Sateen hetkeksi tauotessa on ihan pakko hypätä kumppareihin ja saada upotettua sormensa multaan. Kaivoin etelänruttojuuren pois kukkapenkistä. Mokoma oli tehnyt poikasenkin vähän matkan päähän. Naapurin kalastaja säästää minulle näitä valkoisia pieniä suolaämpäreitä. Suolaämpärit ovat aivan loistavia moneen tarpeeseen ja erityisen hyviä pihapuuhissa. Kaupasta ostettava muoviämpäri on suolaämpäriin verrattuna jotenkin kömpelö ja koska siihen mahtuu enemmän rikkaruohoja, niin ämpäri jää helposti lojumaan johonkin ja hommat jää aina vähän niinkuin kesken. Suolaämpäri on juuri sopiva yhteen työrupeamaan.

Juuret menivät minulla kukkapenkissä sekaisin. Siirsin karkkilaatikkoon kasvin alkuja ja pohdiskelen nyt ankarasti, että onko nämäkin ruttojuurta vai kuunliljan alkuja? On turvallisempaa seurata kasvua karkkilaatikossa ja pohtia jatkotoimenpiteitä sen jälkeen.

Olin aivan varma, että siirsin johonkin niitylle kasvamaan ruohosipulia viime vuonna. Etsiminen tuntui kuin olisi tosiaankin etsinyt neulaa heinäsuovasta. Onneksi tyttäreni nenä on tarkka ja hajuaistin avulla paikallistimme oikean paikan :D Ja tässähän se on! Ruohosipuli! Nyt on ympäriltä raivattu muu kasvillisuus. Jospa en tänä vuonna enää hukkaisi sitä.

2 comments:

  1. Heh... suosittelen lämpimästi kasvien merkkaamista pienillä kylteillä heti istuttamisen jälkeen! Osan omista kasveista olen huomannut kyltittää ja juuri kyltin avulla paikansin kerrattukukkaisen arovuokon, jonka luulin jo hävinneen, mutta se oli vain vähän villimmän kasvullisuuden seassa... Muutama päivä sitten taisin vahingossa kitkeä syksyllä istuttamani rantapunalatvan, kun en ollut laittanut sille kylttiä ja se ei ollut vielä lähtenyt kasvuun. Vasta jälkeenpäin muistin, että siinä paikassahan pitikin jo olla jotain :-/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kevät on tosiaan vaarallista aikaa tehdä kukkapenkkitöitä ilman merkintöjä, kun niitä syksyn ihan viimeisiä puutarhalöytöjä (ei niin suunniteltuja) ei tahdo millään muistaa.

      Delete