Wednesday, 26 December 2012

JatkosormiPähkinät kuuluvat ehdottomasti jouluun. Niitä on vaan vaikeampi saada kuin aikaisemmin. Monet pähkinät on sekoitettu kummallisiin pähkinäsekoituksiin ja pussitettu lajitelmiin. Vielä muutama vuosi sitten kaupan hedelmätiskiltä sai tynnyristä saksanpähkinöitä. Tosin ostamista ei kannattanut jättää seuraavaan päivään. Pähkinöiden ostaminen vaatii siis kärsivällisyyttä ja erityistä kärsivällisyyttä näin joulun aikaan.

No, joka tapauksessa meillä on nyt saksanpähkinöitä ja maapähkinöitä, mutta ei pähkinänsärkijää! Olen etsinyt kaikki paikat, ei löydy! Malleja meillä on useampia, sellaisia pihtimäisiä ja design-särkijöitä, mutta yhtiäkään ei ole löytynyt. Siispä tänään mantereelle etsimään pähkinänsärkijää.

4 comments:

 1. Jatkosormi :-D Katsoin kuvaa ensin huolissani, että siinä on joku sormi kipsissä ja kipsi irtoaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii! Onneksi ei sellaisia onnettomuuksia :)

   Delete
 2. Kuorimattomia maapähkinöitä en nähnyt kuin yhdessä kaupassa. Ennen oli toisin. Oli myös hasselpähkinät kuorimattomina. Niitä ei saa auki muulla kuin särkimellä. Saksanpähkinän saa sentään rikki työkaluilla :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. En muuten löytänyt kaupungistakaan särkijöitä. Maa on ne varmaan nielaissut. Kuten paljon muutakin ilmeisesti näistä kahdesta taloudesta. Täytyy edelleen turvautua työkalupakin työkaluihin.

   Delete