Monday, 31 December 2012

Vanhan Pastorilan vuosi 2012Vanha Pastorila on ollut kohta kotimme 3 vuotta. Se on rakennettu todennäköisesti 1860-luvulla.  Kolmen vuoden aikana olemme purkaneet 80-luvun remontin jälkiä ja entisöineet rakennusta vanhoin hyvin menetelmin. Museovirastokin on ollut tyytyväinen, mutta ennen kaikkea me itse olemme olleet tyytyväisiä. Vuosi 2010 meni pohtiessa, 2011 meni purkaessa puoli taloa. Vuonna 2012 olemme harkiten kunnostaneet sen edellisenä vuonna puretun osan taloa.
TAMMIKUUSSA olohuoneessa näytti tällaiselta. Lattiat olivat vihdoinkin kiinni, mutta lämmitystä ei ollut. Kalusteita ja huonekaluja oli pinottu pitkin ja poikin ja niitä siirreltiin edestakaisin kulloisenkin remonttikohteen alta pois.
HELMIKUUSSA luulin, että pojat yllättävät minut ja rakentavat kesäkeittiötä salaa, kun pihalle ilmestyi erikoinen rakennelma. Vitsi tuli siitä, kun kaikki käyttökelpoinen purkutilanteessa otettiin talteen ja voitaisiin ehkä käyttää kovasti haaveilemaani kesäkeittiöön.
MAALISKUUSSA laitettiin makuuhuoneen seiniä ja oli niin lämmintä päivällä, että ikkunoita saattoi jo pitää auki. Ensimmäiset sulat maapläntit ilmestyivät ja vihreät ruohontupsut pilkottivat aidan vierellä.
HUHTIKUUSSA kiipesin ensimmäistä kertaa vintille. Luulin, että pohjoispuolen päätyikkuna on laudoitettu umpeen, mutta eikö siinä näyttäisikin olevan luukku ja aivan lukkokin?
TOUKOKUUSSA pystystimme niitylle kasvihuoneen.
KESÄKUUSSA aloitimme rantaelämän.
HEINÄKUUSSA maalattiin lattioita. Tässä kuva maalaamisen alkutaipaleelta.
ELOKUUSSA ihmeteltiin, miten viimeisteltäisiin seiniä. Ja edelleen ihmetellään. Kuvassa on sekä uusi, että vanha oviaukko. Yksikin riittäisi. Keinutuolit on pinottu työn alta eteiseen, joka odottaa seuraavaa suurempaa purkuvaihdetta.
SYYSKUUSSA katselimme haikeana merimaisemaa ja rantaelämästä oli pakko luopua.
LOKAKUUSSA tapetoitiin olohuonetta. Huonekalut alkoivat vyöryä kohti remonttia.
MARRASKUUSSA lämmitettiin ahkerasti uunia, jonka esi-isät löytyivät kesälomamatkalla Turun linnasta.
JOULUKUUSSA Pastorila sai oman ruustinnansa.

Sellainen oli vuosi 2012 Vanhassa Pastorilassa. Uudesta vuosi ahkerampi! Erittäin mukavaa viimeistä vuoden päivää 2012!

6 comments:

 1. On teillä ollut Pastorilassa työntäyteinen vuosi. Hienoja juttuja saitte aikaan! Onnea tulevalle vuodelle! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Vaikka itse ajattelinkin, että tämä vuosi on ollut varsin hitaasti etenevä remontin suhteen, niin yllättävän paljon on silti saatu aikaan. Ehkä se onkin se vastakohta, että niin paljon remontoitavaa on vielä edessä.

   Hyvää uutta vuotta!

   Delete
 2. Hieno katsaus! Ensimmäinen ja viimeinen kuva ovat erityisiä suosikkejani :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikenlaista on mahtunut vuoteen näköjään :) Hyvää uutta vuotta <3

   Delete
 3. Työntäyteinen, mutta varmasti silti ihana vuosi on ollut teillä siellä. Ihana talo ja mitkä hiekkarannat! Mukavaa alkanutta vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvää uutta vuotta Krisse! Tekeminen ei tosiaankaan lopu tänäkään vuonna :) Olisi mukavaa saada muutama ulkoprojekti loppuun, joten siinä ainakin haastetta kesän ensi metreille, jos muuten menee alkuvuosi viimeistelyjä näpräillessä ja pohtiessa niinkuin meillä on kummasti tapana.

   Viime kesä ei ollut rantakelien huippu, mutta uinut olen ainakin näinä kolmena vuotena täällä saaressa lasten kanssa ja rantasaunaakin yritettiin lämmittää ahkerasti. Ennen kaikkea toivon lämmintä tulevaa kesää!

   Delete