Sunday, 30 December 2012

Yöllä on pyryttänytKun aamu-unen rippeet vielä silmissä menin tänä aamuna köökkiin nälkäinen kissa jaloissani, kohtasi minua ensimmäiseksi ikkunasta yöllisen lumipyryn pimeä maisema. Kumma kun sitä ei koskaan saa kameralla vangittua sellaiseksi kuin sen oikeasti silmillä näkee. Ikkuna on kuin satumaasta!
Vanha pakkasmittari ikkunassa näyttää -7 astetta. Kun siitä vähentää saaren kylminnän mittarin maineen, niin jäljelle jää vain pari astetta pakkasta.
Pastorilassa on ollut vähän joulukukkia tänä vuonna. Tämä valkoinen hyasintti olisi voinut jäädä ainoaksi. Naapurit muistivat meitä joulutähdellä ja olohuoneen pöydällä on vieraiden tuoma kaunis tulppaanikimppu.
Valkeneekohan päivä tänään ollenkaan? Minulla on mielessäni kirja, jonka haluaisin oikeastaan lukea uudestaan. Sen nimi on Joulukortti (Paul Theroux) ja se kertoo perheestä, joka lähti joulun viettoon maalle, mutta eksyi matkalla. Todellisuus ja joulukortin maailma sekoittuivat ja joulusta tuli kiehtova seikkailu.

"Kaikkialla on taikuutta".

4 comments:

 1. Kuulostaa ihanalle kirjalle :) Sopisi hyvin tunnelmaan!

  Mukavaa sununtaita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voin suositella lämpimästi kirjaa. Se on hieman erilainen ja siksi niin hyvä! Monet kirjat ovat loppujen lopuksi "kertakäyttötavaraa" ja vain harvat jäävät mieleen vuosiksi.

   Delete
 2. Toivottavasti päivä valkenee... Täällä etelässäkin on jotenkin paksuja pilviä. Mulla on puolestaan sellainen mittari, joka näyttää aina muutama astetta liian paljon! Pitää aina vähentää 4 astetta. Aika hassua, yhdessä mittarimme olisivat siis suunnilleen oikeassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valkenihan se, mutta kovin pilvisenä. Tein tuossa koontia tästä vuodesta ja jo maaliskuussa oli ikkunat auki ja niin kirkkaat päivät, että WOW! Kyllä se sieltä tulee!

   Delete