Tuesday, 9 July 2013

Pieniä projekteja, Small ProjectsIstahdinpas yksi päivä puhelimen kanssa portaiden kaiteelle heikon kuuluvuuden takia. Näin siinä kävi. Yritin ehdottaa, että josko uusittaisiin samalla portaatkin, niin että ne olisivat koko porstuan leveyden. Ei mennyt ehdotus läpi. Uusitaan kaide. Se on laho, kuten näkyy. Alta näyttää pahemmalta, kun tarkastelee. Ovelasti on sisältä päin päässyt lahoamaan.
Luulimme, ettei Pastorilan maaperästä löydy kiven kiveä. Nyt niitä on löytynyt. Ne on kerätty niitylle. Niistä pitäisi tehdä kiviaita nuotiopaikan ympärille. Nuotiopaikkaa pystyy käyttämään vain syksyllä, muuten koko niitty/saari roihahtaa tuleen.
Niityltä löytyy myös vanha, koulun jumppasalin penkki. Se tuli talon mukana. Se on harmaantunut kauniisti.
Ja tässä on nuotiopaikka. Kivimuuri tulee tämän alueen ympärille. Pohja täytetään hiekalla. Itse nuotio on kaivonrenkaan sisällä, joka on upotettu maahan. Kantena on maakellarin ovi. Siinä on kauniit sepän takomat saranat.

Näitä projekteja riittää, sadaksi vuodeksi, kuten ollut tullut aikaisemmin todettua. Aina tulee kuitenkin jotain kiireellistä hoidettavaa, kuten tuo portaiden kaide.

4 comments:

 1. Naapurin kanssa justiin juttelimme, että miten projektit venyvät kun tulee toisia jotka kiilaavat jonossa ohi! Kiireellisemmät täytyy aina tehdä alta pois, ja sitten on taas joku muu asia siirtynyt ensi vuoteen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siinä taitaa kuitenkin piillä tarkemmin ajateltuna myös se maalla asumisen mielekkyys. Tekeminen ei lopu, mutta sen voi rytmittää oman elämänsä mukaan. Ja koska tekeminen ei lopu, on ihan turha stressata siitä. Kaikki tapahtuu ajallaan, ennemmin tai myöhemmin :)

   Delete
 2. Kaunis penkki ja sopii karuun ympäristöön saaristoon. Tuo niityn rehottaminen näyttää niin tutulta ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Penkki on omalla tavallaan hurmaava harmaudessaan. Ja niitty, niin :D Pitäisi olla niitä lampaita, jotka pitäisivät luonnon tasapainossa.

   Delete