Thursday, 25 July 2013

Vahtimopsi


Kun kaikki ikkunat ja ovet ovat auki ja aurinko paistaa, löytää mopsin portailta aurinkopaikasta. Aamupäivällä tältä puolelta on hyvä vahtia tuloporttia. Iltapäivällä se siirtyy takapihan portaille tai aurinkotuoliin, josta on vähän pitempi matka portille. Varjo ei ole mukava paikka ollenkaan mopsin mielestä, vaikka mopsi-vanhuksella on ikääkin jo toistakymmentä vuotta.

Portin takana on monenlaista kulkijaa. Omalle väelle "hienosäätö uikutetaan" tervehdys ja noustaan vastaan, naapurit saavat kulkea ihan rauhassa ja turistitkin, jos eivät kovin lähelle porttia erehdy. Joskus joku erehtyy muutaman metrin lähestymään tai osoittelee sormella kiinnostuneena ja kajauttaa innoissaan, että mitähän mielenkiintoista tuolla on.
6 comments:

  1. Ensiluokkainen vahti! Vahtomopsi pitäisi ehkä olla lakisääteisenä joka taloudessa ;-) Toisaalta, meillä on vahtiransu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, lakisääteisyys olisi hieno juttu, lakisääteinen vahtimopsi joka talouteen :D Mopsit sitä paitsi pitävät kissoista. Meidän Ruusa-kissa on mopsin joululahja. Tosin Ruusa-kissa ei ole ihan samaa mieltä. Se ei halua pitää lahjastatustaan. Se on kissa isoilla kirjaimilla, eikä mikään mopsin joululahja.

      Delete